-
1. Data: 2021-04-06 08:02:10
Temat: Pan de agua
Od: Runt <r...@e...prv>
https://breadanddreams.in/water-bread-pan-de-agua/
smacznego zenusiu! ;-)))
--
Runt
Thanks for visiting and have a fantastic day!
-
2. Data: 2021-04-06 12:28:27
Temat: Re: Pan de agua
Od: Uzytkownik <a...@s...pl>
W dniu 2021-04-06 o 08:02, Runt pisze:
> https://breadanddreams.in/water-bread-pan-de-agua/
>
> smacznego zenusiu! ;-)))
>
Jaja se robisz? Przecie Zenuś nawet po polsku nie umie czytać, a Ty
chcesz, żeby po angielsku czytał :)
A propos tego chleba wodnego to tak on się piecze w moim piekarniku.
Tyle, że wody nie wstawia się w naczyniu na spód piekarnika jak w tym
opisie, ale wlewa do specjalnego pojemnika w piekarniku, a piekarnik sam
dozuje tyle pary ile trzeba. Piekarnik posiada funkcję wyrastania ciasta
dokładnie w temperaturze 35'C, aby drożdże mogły intensywnie się
rozmnażać, a przy tym, aby ich nie ubić zbyt wysoką temperaturą. W
trakcie wyrastania ciasta i w trakcie pieczenia, piekarnik wytwarza parę
wodną w generatorze pary, która zapobiega wysychaniu powierzchni
pieczywa i jej zbytniemu spieczeniu.