eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

Ilość wypowiedzi w tym wątku: 2

  • 1. Data: 2021-04-06 08:02:10
    Temat: Pan de agua
    Od: Runt <r...@e...prv>

    https://breadanddreams.in/water-bread-pan-de-agua/

    smacznego zenusiu! ;-)))

    --
    Runt

    Thanks for visiting and have a fantastic day!


  • 2. Data: 2021-04-06 12:28:27
    Temat: Re: Pan de agua
    Od: Uzytkownik <a...@s...pl>

    W dniu 2021-04-06 o 08:02, Runt pisze:
    > https://breadanddreams.in/water-bread-pan-de-agua/
    >
    > smacznego zenusiu! ;-)))
    >
    Jaja se robisz? Przecie Zenuś nawet po polsku nie umie czytać, a Ty
    chcesz, żeby po angielsku czytał :)

    A propos tego chleba wodnego to tak on się piecze w moim piekarniku.
    Tyle, że wody nie wstawia się w naczyniu na spód piekarnika jak w tym
    opisie, ale wlewa do specjalnego pojemnika w piekarniku, a piekarnik sam
    dozuje tyle pary ile trzeba. Piekarnik posiada funkcję wyrastania ciasta
    dokładnie w temperaturze 35'C, aby drożdże mogły intensywnie się
    rozmnażać, a przy tym, aby ich nie ubić zbyt wysoką temperaturą. W
    trakcie wyrastania ciasta i w trakcie pieczenia, piekarnik wytwarza parę
    wodną w generatorze pary, która zapobiega wysychaniu powierzchni
    pieczywa i jej zbytniemu spieczeniu.

strony : [ 1 ]


Szukaj w grupach

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1