-
11. Data: 2011-06-12 22:14:56
Temat: Re: Dynia makaronowa - czas posiać :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Dnia Sun, 12 Jun 2011 23:07:53 +0200, jadryś napisał(a):
> W dniu 2011-05-06 22:35, Ikselka pisze:
>> Dnia Fri, 06 May 2011 19:06:44 +0200, jadryś napisał(a):
>>
>>> W dniu 2011-05-05 13:04, Ikselka pisze:
>>>> ...bo pyszna:
>>>> http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21932
>>>>
>>>> ...a pocięte w grube plastry młode, niedojrzałe, małe egzemplarze średnicy
>>>> ok. 15 cm - wspaniałe na grill, posmarowane olejem z przyprawami (czosnek,
>>>> sól, papryka słodka i ostra, inne). Mniam!
>>>>
>>>>
>>>> Najbardziej polecam tę odmianę:
>>>> http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=11028
085
>>>>
>>>
>>> Lepsza w smaku od cukinii?
>>
>> O całe niebo lepsza :-)
>
> No niestety, nie powschodziła. Za to za kilka dni pierwszy zbiór cukinii.
Cukinia wg powyższego przepisu też jest super, byle młoda, dł. najwyżej 30
cm, pokrojona wzdłuż na plastry grubości 1 cm, obrana pi razy oko -
mniejsza może być ze skórką.
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
-
12. Data: 2011-06-13 10:06:39
Temat: Re: Dynia makaronowa - czas posiać :-)
Od: jadryś <a...@o...pl>
W dniu 2011-06-13 00:14, Ikselka pisze:
>>>>>
>>>>
>>>> Lepsza w smaku od cukinii?
>>>
>>> O całe niebo lepsza :-)
>>
>> No niestety, nie powschodziła. Za to za kilka dni pierwszy zbiór cukinii.
>
> Cukinia wg powyższego przepisu też jest super, byle młoda, dł. najwyżej 30
> cm, pokrojona wzdłuż na plastry grubości 1 cm, obrana pi razy oko -
> mniejsza może być ze skórką.
U mnie cukinia to przede wszystkim leczo. Ale oczywiście wypróbuję też
ten Twój sposób. :-)
-
13. Data: 2011-06-13 13:09:58
Temat: Re: Dynia makaronowa - czas posiać :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Dnia Mon, 13 Jun 2011 12:06:39 +0200, jadryś napisał(a):
> U mnie cukinia to przede wszystkim leczo. Ale oczywiście wypróbuję też
> ten Twój sposób. :-)
Tak samo robię też paprykę (podzieloną wzdłuż na części), bakłażany (w
plastrach wzłuż).
Z innej beczki: polecam cukinię nadziewaną, w sosie cukiniowym. Pychota!
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
-
14. Data: 2011-06-13 13:52:26
Temat: Re: Dynia makaronowa - czas posiać :-)
Od: "skryba ogrodowy" <s...@o...eu>
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:b5i1mlngml0i$.3kdd6bhtz3cz.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 12 Jun 2011 23:07:53 +0200, jadryś napisał(a):
>
> Cukinia wg powyższego przepisu też jest super, byle młoda, dł. najwyżej 30
> cm,
Twoje potrzeby są faktycznie XL nawet ze skórką
-
15. Data: 2011-06-13 13:54:39
Temat: Re: Dynia makaronowa - czas posiać :-)
Od: "skryba ogrodowy" <s...@o...eu>
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1ujpb3t3xny2j$.fmzyldddv3zd$.dlg@40tude.net...
> Dnia Mon, 13 Jun 2011 12:06:39 +0200, jadryś napisał(a):
>
> Z innej beczki: polecam cukinię nadziewaną, w sosie cukiniowym. Pychota!
W borowikowym zdecydowanie lepsza.
-
16. Data: 2011-06-13 14:23:54
Temat: Re: Dynia makaronowa - czas posiać :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Dnia Mon, 13 Jun 2011 15:52:26 +0200, skryba ogrodowy napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:b5i1mlngml0i$.3kdd6bhtz3cz.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 12 Jun 2011 23:07:53 +0200, jadryś napisał(a):
>>
>> Cukinia wg powyższego przepisu też jest super, byle młoda, dł. najwyżej 30
>> cm,
>
> Twoje potrzeby są faktycznie XL nawet ze skórką
Możesz przybliżyć?
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
-
17. Data: 2011-06-13 14:24:32
Temat: Re: Dynia makaronowa - czas posiać :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Dnia Mon, 13 Jun 2011 15:54:39 +0200, skryba ogrodowy napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1ujpb3t3xny2j$.fmzyldddv3zd$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Mon, 13 Jun 2011 12:06:39 +0200, jadryś napisał(a):
>>
>> Z innej beczki: polecam cukinię nadziewaną, w sosie cukiniowym. Pychota!
>
> W borowikowym zdecydowanie lepsza.
Albo ryby, albo grzyby. Gdzie tam grzyby do cukini.
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
-
18. Data: 2011-06-13 19:08:57
Temat: Re: Dynia makaronowa - czas posiać :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Dnia Mon, 13 Jun 2011 15:52:26 +0200, skryba ogrodowy napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:b5i1mlngml0i$.3kdd6bhtz3cz.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 12 Jun 2011 23:07:53 +0200, jadryś napisał(a):
>>
>> Cukinia wg powyższego przepisu też jest super, byle młoda, dł. najwyżej 30
>> cm,
>
> Twoje potrzeby są faktycznie XL nawet ze skórką
Nadal czekam na wyjaśnienie.
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
-
19. Data: 2011-06-16 21:07:58
Temat: Re: Dynia makaronowa - czas posiać :-)
Od: jadryś <a...@o...pl>
W dniu 2011-06-13 15:09, Ikselka pisze:
> Dnia Mon, 13 Jun 2011 12:06:39 +0200, jadryś napisał(a):
>
>
>> U mnie cukinia to przede wszystkim leczo. Ale oczywiście wypróbuję też
>> ten Twój sposób. :-)
> Tak samo robię też paprykę (podzieloną wzdłuż na części), bakłażany (w
> plastrach wzłuż).
>
> Z innej beczki: polecam cukinię nadziewaną, w sosie cukiniowym. Pychota!
Czym nadziewaną?
-
20. Data: 2011-06-16 21:49:05
Temat: Re: Dynia makaronowa - czas posiać :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Dnia Thu, 16 Jun 2011 23:07:58 +0200, jadryś napisał(a):
> W dniu 2011-06-13 15:09, Ikselka pisze:
>> Dnia Mon, 13 Jun 2011 12:06:39 +0200, jadryś napisał(a):
>>
>>
>>> U mnie cukinia to przede wszystkim leczo. Ale oczywiście wypróbuję też
>>> ten Twój sposób. :-)
>> Tak samo robię też paprykę (podzieloną wzdłuż na części), bakłażany (w
>> plastrach wzłuż).
>>
>> Z innej beczki: polecam cukinię nadziewaną, w sosie cukiniowym. Pychota!
>
> Czym nadziewaną?
Mięsem i ryżem, jak gołąbki.
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf