-
41. Data: 2009-09-04 11:25:51
Temat: Re: Jak przegotować mleko na kuchence indukcyjnej ?
Od: Jo'Asia <j...@h...pl>
ąćęłńóśźż wystukał:
> Swoją drogą po co w dzisiejszych czasach UHT i superpasteryzacji przegotowywać
mleko??
Bo budyń na zimnym źle wychodzi :P.
Jo'Asia
--
__.-=-. -< Joanna Słupek >----------------------< http://esensja.pl/ >-
--<()> -< joasia @ hell . pl >------< http://bujold.fantastyka.net/ >-
.__.'| -< Zgadza się, sir - przyznał Marchewa (...)
Carrot spojrzał w dół {Straż! Straż!} >-
-
42. Data: 2009-09-04 11:50:59
Temat: Re: Jak przegotować mleko na kuchence indukcyjnej ?
Od: ąćęłńóśźż <u...@w...eu>
Swoją drogą po co w dzisiejszych czasach UHT i superpasteryzacji przegotowywać
mleko??
Poza tym rada: garnek do mleka powinien być bardzo wąski i wysoki.
JaC
-----
> Macie jakiś pateny jak przegotować mleko?
-
43. Data: 2009-09-07 08:08:07
Temat: Re: Jak przegotować mleko na kuchence indukcyjnej ?
Od: Maseł <m...@p...onet.pl>
Jo'Asia wrote:
> ąćęłńóśźż wystukał:
>
>> Swoją drogą po co w dzisiejszych czasach UHT i superpasteryzacji przegotowywać
mleko??
>
> Bo budyń na zimnym źle wychodzi :P.
Pewien niemiecki lekarz*) juz wiele lat temu wymyslil takie budynie,
ktore wychodza wlasnie na zimnym mleku...
Pozdro
Maseł
*) Oetker mu bylo, czy jakos tak :-)
-
44. Data: 2009-09-07 08:59:34
Temat: Re: Jak przegotować mleko na kuchence indukcyjnej ?
Od: Jo'Asia <j...@h...pl>
Maseł wystukał:
> Jo'Asia wrote:
>> Bo budyń na zimnym źle wychodzi :P.
> Pewien niemiecki lekarz*) juz wiele lat temu wymyslil takie budynie,
> ktore wychodza wlasnie na zimnym mleku...
> Pozdro
> Maseł
> *) Oetker mu bylo, czy jakos tak :-)
O budyniach mowa, a nie produktach budyniopodobnych. Błe.
Jo'Asia
--
__.-=-. -< Joanna Słupek >----------------------< http://esensja.pl/ >-
--<()> -< joasia @ hell . pl >------< http://bujold.fantastyka.net/ >-
.__.'| -< "Sir, he's not Goa'uld."
"And? But? So? Therefore?" {Stargate SG-1, Sam & Jack} >-
-
45. Data: 2009-09-07 09:05:37
Temat: Re: Jak przegotować mleko na kuchence indukcyjnej ?
Od: "Slavinka" <s...@w...pl>
Użytkownik "Maseł" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bcff8100d46d8a46f00e4a63fb5d919d@masel.cs.put.p
oznan.pl...
> Jo'Asia wrote:
> > ąćęłńóśźż wystukał:
> >
> >> Swoją drogą po co w dzisiejszych czasach UHT i superpasteryzacji
przegotowywać mleko??
> >
> > Bo budyń na zimnym źle wychodzi :P.
> Pewien niemiecki lekarz*) juz wiele lat temu wymyslil takie budynie,
> ktore wychodza wlasnie na zimnym mleku...
>
> Pozdro
>
> Maseł
>
> *) Oetker mu bylo, czy jakos tak :-)
Ani nie umywają się do polskich, gotowanych na gorącym mleku.
A tym, przez indukcję nabitym polecam kuchenkę gazową - jako rezerwę -
zasilaną z butli:
http://www.mastertools.pl/index.php?k116,taborety-ga
zowe-kuchenki-lampy
Polecam - taką kuchenkę można wziąć na biwak lub nawet własne wczasy,
niekoniecznie pod gruszą.
Taborety - najtańsze a z zabezpieczeniami o nośności 100 litrowych garów -
doskonałe do robienia imprez ale i smażenia marmolad i powideł.