eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieKOMPOSTOWNIK
Ilość wypowiedzi w tym wątku: 12

  • 11. Data: 2012-05-24 07:24:48
    Temat: Re: KOMPOSTOWNIK
    Od: robertr <e...@o...pl>

    W przyrodzie trawa najlepiej przerabiana jest przez jelita krowy -
    proponuję więc krowie odchody - mają mnóstwo pożytecznych bakterii.
    Ewentualnie następujący sposób:
    beczka kilkadziesiąt litrów do tego wrzucić pozostałości krowie, zalać
    wodą. Można dodać trochę pożywki np cukier. Od czasu do czasu trochę
    wymieszać (innymi słowy napowietrzyć). Temperatura zbliżona do
    ciepłoty krowy nie byłaby tu żadną przeszkodą (beczka na słońcu). Gdy
    zacznie to pachnieć jak zacier można spróbować podlewać (PH jest wtedy
    zbliżone do 4), sprawdza się również jako nawóz.
    pozdr


  • 12. Data: 2012-05-25 09:26:06
    Temat: Re: KOMPOSTOWNIK
    Od: Adam <a...@g...com>

    W dniu czwartek, 24 maja 2012 07:24:48 UTC+2 użytkownik robertr napisał:
    > W przyrodzie trawa najlepiej przerabiana jest przez jelita krowy -
    > proponuję więc krowie odchody - mają mnóstwo pożytecznych bakterii.
    > Ewentualnie następujący sposób:
    > beczka kilkadziesiąt litrów do tego wrzucić pozostałości krowie, zalać
    > wodą. Można dodać trochę pożywki np cukier. Od czasu do czasu trochę
    > wymieszać (innymi słowy napowietrzyć). Temperatura zbliżona do
    > ciepłoty krowy nie byłaby tu żadną przeszkodą (beczka na słońcu). Gdy
    > zacznie to pachnieć jak zacier można spróbować [...]

    Przez chwile myslalem ze ogladam Maklowicza :P
    pozdr.

    --
    Adam

strony : 1 . [ 2 ]


Szukaj w grupach

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1