-
71. Data: 2016-06-06 23:30:00
Temat: Re: Kosiarka do krzaczorów
Od: Pszemol <P...@P...com>
Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Mon, 6 Jun 2016 07:16:12 -0500, Pszemol napisał(a):
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:qz7cukbc5ejd.pbx9l6jy4b61.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Mon, 6 Jun 2016 06:42:09 -0500, Pszemol napisał(a):
>>>
>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>> news:m7msuyxvwbp7$.15qa0rkacbob1.dlg@40tude.net...
>>>>> Dnia Sun, 5 Jun 2016 23:05:13 -0500, Pszemol napisał(a):
>>>>>
>>>>>> Choć różnicę w smaku ma mocnowyczuwalną.
>>>>>
>>>>> Dobre sobie - "w smaku". Przecież mleko UHT to bezwartościowa martwa
>>>>> biomasa skoagulowanego, czyli zupełnie nieprzyswajalnego, zatem jedynie
>>>>> alegającego i stwarzającego masy gnilne w jelitach, białka.
>>>>
>>>> :-))))
>>>> Twoje zrozumienie procesów termicznego przetwarzania żywności
>>>> i jego wpływu na trawienie w organiźmie człowieka jest groteskowe...
>>>>
>>>> Rozumiem, że dla Ciebie jajecznica usmażona na patelni to też jest
>>>> "bezwartościowa, martwa biomasa skoagulowanego i stwarzającego masy
>>>> gnilna w jelitach białka"??? Ugotowane mięso też jest skoagulowane :-)))
>>>>
>>>> Od kiedy to skoagulowane białko nie jest przyswajalne??
>>>
>>> Cóż, koagulacja a koagulacja to spora różniczka. Twoje niezrozumienie
>>> istoty termizacji UHT i w zw. z tym rodzaju przeprowadzonej koagulacji
>>> jest
>>> groteskowe i szkoda tu moich słow - kto chce, ten się dowie, wystarczy,
>>> jak
>>> poczyta o PRZEGRZANYM białku.
>>
>> Kontynyuj bzdury... kontynuuj. Żenada.
>> Zakop się w jeszcze większy dołek, będzie Ci się trudniej wygrzebać,
>> jak wtedy z tym niskim pH zobojętnianym cukrem :-)))
>
> Bo Ci ceramikę przypomnę oraz parę innych Twoich popisowych dołków.
>
Nie rozśmieszaj mnie bo pęknę tylko podaj jakieś wiarygodne źródła tych
swoich bzdur o niestrawnym mleku UHT z powodu koagulacji białka... Albo
przynajmniej powiedz z którego palca je wyssałaś.
-
72. Data: 2016-06-07 11:17:04
Temat: Re: Kosiarka do krzaczorów
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Dnia Mon, 6 Jun 2016 16:30:00 -0500, Pszemol napisał(a):
> Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>> Dnia Mon, 6 Jun 2016 07:16:12 -0500, Pszemol napisał(a):
>>
>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>> news:qz7cukbc5ejd.pbx9l6jy4b61.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Mon, 6 Jun 2016 06:42:09 -0500, Pszemol napisał(a):
>>>>
>>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>>> news:m7msuyxvwbp7$.15qa0rkacbob1.dlg@40tude.net...
>>>>>> Dnia Sun, 5 Jun 2016 23:05:13 -0500, Pszemol napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> Choć różnicę w smaku ma mocnowyczuwalną.
>>>>>>
>>>>>> Dobre sobie - "w smaku". Przecież mleko UHT to bezwartościowa martwa
>>>>>> biomasa skoagulowanego, czyli zupełnie nieprzyswajalnego, zatem jedynie
>>>>>> alegającego i stwarzającego masy gnilne w jelitach, białka.
>>>>>
>>>>> :-))))
>>>>> Twoje zrozumienie procesów termicznego przetwarzania żywności
>>>>> i jego wpływu na trawienie w organiźmie człowieka jest groteskowe...
>>>>>
>>>>> Rozumiem, że dla Ciebie jajecznica usmażona na patelni to też jest
>>>>> "bezwartościowa, martwa biomasa skoagulowanego i stwarzającego masy
>>>>> gnilna w jelitach białka"??? Ugotowane mięso też jest skoagulowane :-)))
>>>>>
>>>>> Od kiedy to skoagulowane białko nie jest przyswajalne??
>>>>
>>>> Cóż, koagulacja a koagulacja to spora różniczka. Twoje niezrozumienie
>>>> istoty termizacji UHT i w zw. z tym rodzaju przeprowadzonej koagulacji
>>>> jest
>>>> groteskowe i szkoda tu moich słow - kto chce, ten się dowie, wystarczy,
>>>> jak
>>>> poczyta o PRZEGRZANYM białku.
>>>
>>> Kontynyuj bzdury... kontynuuj. Żenada.
>>> Zakop się w jeszcze większy dołek, będzie Ci się trudniej wygrzebać,
>>> jak wtedy z tym niskim pH zobojętnianym cukrem :-)))
>>
>> Bo Ci ceramikę przypomnę oraz parę innych Twoich popisowych dołków.
>>
>
> Nie rozśmieszaj mnie bo pęknę tylko podaj jakieś wiarygodne źródła tych
> swoich bzdur o niestrawnym mleku UHT z powodu koagulacji białka... Albo
> przynajmniej powiedz z którego palca je wyssałaś.
Nie mam zamiaru przekopywać neta tylko po to, aby Twoich uchatym neuronom
cokolwiek udowodnić. Niech żreją uchate, skoro lubią.
-
73. Data: 2016-06-07 13:42:17
Temat: Re: Kosiarka do krzaczorów
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:jyubcgo86grf.icc6k01ynocf.dlg@40tude.net...
> Dnia Mon, 6 Jun 2016 16:30:00 -0500, Pszemol napisał(a):
>
>> Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>> Dnia Mon, 6 Jun 2016 07:16:12 -0500, Pszemol napisał(a):
>>>
>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>> news:qz7cukbc5ejd.pbx9l6jy4b61.dlg@40tude.net...
>>>>> Dnia Mon, 6 Jun 2016 06:42:09 -0500, Pszemol napisał(a):
>>>>>
>>>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>>>> news:m7msuyxvwbp7$.15qa0rkacbob1.dlg@40tude.net...
>>>>>>> Dnia Sun, 5 Jun 2016 23:05:13 -0500, Pszemol napisał(a):
>>>>>>>
>>>>>>>> Choć różnicę w smaku ma mocnowyczuwalną.
>>>>>>>
>>>>>>> Dobre sobie - "w smaku". Przecież mleko UHT to bezwartościowa martwa
>>>>>>> biomasa skoagulowanego, czyli zupełnie nieprzyswajalnego, zatem
>>>>>>> jedynie
>>>>>>> alegającego i stwarzającego masy gnilne w jelitach, białka.
>>>>>>
>>>>>> :-))))
>>>>>> Twoje zrozumienie procesów termicznego przetwarzania żywności
>>>>>> i jego wpływu na trawienie w organiźmie człowieka jest groteskowe...
>>>>>>
>>>>>> Rozumiem, że dla Ciebie jajecznica usmażona na patelni to też jest
>>>>>> "bezwartościowa, martwa biomasa skoagulowanego i stwarzającego masy
>>>>>> gnilna w jelitach białka"??? Ugotowane mięso też jest skoagulowane
>>>>>> :-)))
>>>>>>
>>>>>> Od kiedy to skoagulowane białko nie jest przyswajalne??
>>>>>
>>>>> Cóż, koagulacja a koagulacja to spora różniczka. Twoje niezrozumienie
>>>>> istoty termizacji UHT i w zw. z tym rodzaju przeprowadzonej koagulacji
>>>>> jest
>>>>> groteskowe i szkoda tu moich słow - kto chce, ten się dowie,
>>>>> wystarczy,
>>>>> jak
>>>>> poczyta o PRZEGRZANYM białku.
>>>>
>>>> Kontynyuj bzdury... kontynuuj. Żenada.
>>>> Zakop się w jeszcze większy dołek, będzie Ci się trudniej wygrzebać,
>>>> jak wtedy z tym niskim pH zobojętnianym cukrem :-)))
>>>
>>> Bo Ci ceramikę przypomnę oraz parę innych Twoich popisowych dołków.
>>>
>>
>> Nie rozśmieszaj mnie bo pęknę tylko podaj jakieś wiarygodne źródła tych
>> swoich bzdur o niestrawnym mleku UHT z powodu koagulacji białka... Albo
>> przynajmniej powiedz z którego palca je wyssałaś.
>
> Nie mam zamiaru przekopywać neta tylko po to, aby Twoich
> uchatym neuronom cokolwiek udowodnić.
> Niech żreją uchate, skoro lubią.
Nie masz zamiaru przekopywać neta zwykle wtedy,
gdy go właśnie przekopałaś i nic nie mogłaś znaleźć...
W innych przypadkach przytaczasz całe hektary Googla :-)
-
74. Data: 2016-06-07 15:23:08
Temat: Re: Kosiarka do krzaczorów
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Dnia Tue, 7 Jun 2016 06:42:17 -0500, Pszemol napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:jyubcgo86grf.icc6k01ynocf.dlg@40tude.net...
>> Dnia Mon, 6 Jun 2016 16:30:00 -0500, Pszemol napisał(a):
>>
>>> Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>>> Dnia Mon, 6 Jun 2016 07:16:12 -0500, Pszemol napisał(a):
>>>>
>>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>>> news:qz7cukbc5ejd.pbx9l6jy4b61.dlg@40tude.net...
>>>>>> Dnia Mon, 6 Jun 2016 06:42:09 -0500, Pszemol napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>>>>> news:m7msuyxvwbp7$.15qa0rkacbob1.dlg@40tude.net...
>>>>>>>> Dnia Sun, 5 Jun 2016 23:05:13 -0500, Pszemol napisał(a):
>>>>>>>>
>>>>>>>>> Choć różnicę w smaku ma mocnowyczuwalną.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Dobre sobie - "w smaku". Przecież mleko UHT to bezwartościowa martwa
>>>>>>>> biomasa skoagulowanego, czyli zupełnie nieprzyswajalnego, zatem
>>>>>>>> jedynie
>>>>>>>> alegającego i stwarzającego masy gnilne w jelitach, białka.
>>>>>>>
>>>>>>> :-))))
>>>>>>> Twoje zrozumienie procesów termicznego przetwarzania żywności
>>>>>>> i jego wpływu na trawienie w organiźmie człowieka jest groteskowe...
>>>>>>>
>>>>>>> Rozumiem, że dla Ciebie jajecznica usmażona na patelni to też jest
>>>>>>> "bezwartościowa, martwa biomasa skoagulowanego i stwarzającego masy
>>>>>>> gnilna w jelitach białka"??? Ugotowane mięso też jest skoagulowane
>>>>>>> :-)))
>>>>>>>
>>>>>>> Od kiedy to skoagulowane białko nie jest przyswajalne??
>>>>>>
>>>>>> Cóż, koagulacja a koagulacja to spora różniczka. Twoje niezrozumienie
>>>>>> istoty termizacji UHT i w zw. z tym rodzaju przeprowadzonej koagulacji
>>>>>> jest
>>>>>> groteskowe i szkoda tu moich słow - kto chce, ten się dowie,
>>>>>> wystarczy,
>>>>>> jak
>>>>>> poczyta o PRZEGRZANYM białku.
>>>>>
>>>>> Kontynyuj bzdury... kontynuuj. Żenada.
>>>>> Zakop się w jeszcze większy dołek, będzie Ci się trudniej wygrzebać,
>>>>> jak wtedy z tym niskim pH zobojętnianym cukrem :-)))
>>>>
>>>> Bo Ci ceramikę przypomnę oraz parę innych Twoich popisowych dołków.
>>>>
>>>
>>> Nie rozśmieszaj mnie bo pęknę tylko podaj jakieś wiarygodne źródła tych
>>> swoich bzdur o niestrawnym mleku UHT z powodu koagulacji białka... Albo
>>> przynajmniej powiedz z którego palca je wyssałaś.
>>
>> Nie mam zamiaru przekopywać neta tylko po to, aby Twoich
>> uchatym neuronom cokolwiek udowodnić.
>> Niech żreją uchate, skoro lubią.
>
> Nie masz zamiaru przekopywać neta zwykle wtedy,
> gdy go właśnie przekopałaś i nic nie mogłaś znaleźć...
> W innych przypadkach przytaczasz całe hektary Googla :-)
Przeceniasz się.
-
75. Data: 2016-06-07 20:24:59
Temat: Re: Kosiarka do krzaczorów
Od: "Dirko" <j...@w...pl>
Hejka. Oto klasyczny przykład na słuszność powiedzenia: nie dyskutuj z
kretynem bo błyskawicznie ściągnie cię na swój pozim i pokona
doswiadczeniem.
Pozdrawiam koagulująco Ja...cki
PS Ciekawe czy podczas wykonywania wyroku śmierci na krześle elektrycznym
koagulują się białka mózgu?
-
76. Data: 2016-06-07 20:56:05
Temat: Re: Kosiarka do krzaczorów
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pan Dirko napisał:
> Hejka. Oto klasyczny przykład na słuszność powiedzenia: nie dyskutuj
> z kretynem bo błyskawicznie ściągnie cię na swój pozim i pokona
> doswiadczeniem.
Żeby chociaż błyskawicznie. Tacy potrafią też działać przez zanudzenie.
--
Jarek
-
77. Data: 2016-06-07 20:59:54
Temat: Re: Kosiarka do krzaczorów
Od: Pszemol <P...@P...com>
Dirko <j...@w...pl> wrote:
> Hejka. Oto klasyczny przykład na słuszność powiedzenia: nie dyskutuj z
> kretynem bo błyskawicznie ściągnie cię na swój pozim i pokona
> doswiadczeniem.
> Pozdrawiam koagulująco Ja...cki
Zjadłem właśnie na lunch skoagulowane udko kurczaka w piekarniku -
przepyszne!
To jest w ogóle dziwne to uczucie fascynacji ludzką głupotą - czuję się jak
w jakimś XIX wiecznym cyrku objazdowym "freak show" patrząc na
zaprezentowane dziwadła typu dziecko z dwiema głowami i czterema nogami czy
kobieta z brodą i trzema parami piersi 333-| z wyjątkiem tego, że tu ludzie
są upośledzeni umysłowo.
Wiesz dokładnie, że nie powinieneś się gapić na ludzkie nieszczęście a
jednak wzroku od dziwadła oderwać nie potrafisz...
> PS Ciekawe czy podczas wykonywania wyroku śmierci na krześle elektrycznym
> koagulują się białka mózgu?
Muszę przyznać że w konkursie na "Dziwne Skojarzenia z Mlekiem UHT"
zdobywasz złoty medal i pierwsze, honorowe miejsce...