-
11. Data: 2009-03-23 13:52:16
Temat: Re: Plyta indukcyjna kontra ceramiczna lub gazowa???
Od: Theli <p...@w...pl>
mk pisze:
> Gazowa ma jedna niezaprzeczalną zaletę, można nad nią opalić pieczywo
> przyniesione ze sklepu lub odświeżyć czerstwe.
1. Po co sie opala pieczywo przyniesione ze sklepu?
2. Odswiezyc mozna na wiele innych sposobow.
th
--
http://nitkowo.bloog.pl/
-
12. Data: 2009-03-23 14:27:34
Temat: Re: Plyta indukcyjna kontra ceramiczna lub gazowa???
Od: Jacek Osiecki <j...@c...pl>
Dnia Sun, 22 Mar 2009 23:27:32 +0100, jack napisał(a):
>> Właśnie wygoda :)
>> Jak sobie przypomnę ile zawsze było nerwów przy porannym grzaniu mleka na
>> płatki na kuchence gazowej... a teraz się ustawia moc 7 i 4 minuty - po
>> problemie :)
> akurat do mleka super jest mikrofalówka - gotowanie jak wyżej i po
> problemie zanim jeszcze kupisz indukcje :)
Ta, ale nie wszyscy darzą mikrofalę zaufaniem ;) Poza tym w mojej kuchni
która za duża nie jest - mikrofali nigdzie nie wciśniesz bez znacznego
ograniczania dostępnej powierzchni blatu... Już nie mówiąc o tym że średnio
ładny to mebel... wolę ekspres do kawy :)
Pozdrawiam,
--
Jacek Osiecki j...@c...pl GG:3828944
I don't want something I need. I want something I want.
-
13. Data: 2009-03-23 15:27:31
Temat: Re: Plyta indukcyjna kontra ceramiczna lub gazowa???
Od: doslaw <doslaw_usunto_@_totez_.zlo.pl>
Jacek Osiecki pisze:
> Dnia Sun, 22 Mar 2009 23:27:32 +0100, jack napisał(a):
>>> Właśnie wygoda :)
>>> Jak sobie przypomnę ile zawsze było nerwów przy porannym grzaniu mleka na
>>> płatki na kuchence gazowej... a teraz się ustawia moc 7 i 4 minuty - po
>>> problemie :)
>> akurat do mleka super jest mikrofalówka - gotowanie jak wyżej i po
>> problemie zanim jeszcze kupisz indukcje :)
>
> Ta, ale nie wszyscy darzą mikrofalę zaufaniem ;) Poza tym w mojej kuchni
> która za duża nie jest - mikrofali nigdzie nie wciśniesz bez znacznego
> ograniczania dostępnej powierzchni blatu... Już nie mówiąc o tym że średnio
> ładny to mebel... wolę ekspres do kawy :)
>
ja wcisnalem
2w1 z piekarnikiem
chwale sobie takie rozwiazanie :)
-
14. Data: 2009-03-23 15:28:25
Temat: Re: Plyta indukcyjna kontra ceramiczna lub gazowa???
Od: doslaw <doslaw_usunto_@_totez_.zlo.pl>
mk pisze:
> Gazowa ma jedna niezaprzeczalną zaletę, można nad nią opalić pieczywo
> przyniesione ze sklepu lub odświeżyć czerstwe.
> Są płyty ceramiczno-gazowe np. 2/2
> Pdr. M.
i jedna niezaprzeczalna wade : gaz jest lepki i ci cala kuchnia w
krotkim czasie osiada takim tlustym, lepkim czyms
-
15. Data: 2009-03-23 15:58:59
Temat: Re: Plyta indukcyjna kontra ceramiczna lub gazowa???
Od: Mikolaj Rydzewski <m...@c...pl>
mk wrote:
> Gazowa ma jedna niezaprzeczalną zaletę, można nad nią opalić pieczywo
> przyniesione ze sklepu lub odświeżyć czerstwe.
Odkąd zamrażam chlem to zapomniałem co to jest czerstwie pieczywo. Kroję
bochenek na pól, połówki zawijam w worek foliowy i do zamrażalnika. Taką
połówkę należy oczywiście odpowiednio wcześniej wyjąć aby była jadalna,
ale nic się nie zeschnie.
-
16. Data: 2009-03-23 15:59:12
Temat: Re: Plyta indukcyjna kontra ceramiczna lub gazowa???
Od: "Kris" <k...@p...onet.pl>
Użytkownik "mk" <d...@t...pl> napisał w wiadomości
news:gq830o$d5d$2@srv.cyf-kr.edu.pl...
> Gazowa ma jedna niezaprzeczalną zaletę, można nad nią opalić pieczywo
> przyniesione ze sklepu lub odświeżyć czerstwe.
> Są płyty ceramiczno-gazowe np. 2/2
> Pdr. M.
no fajnie tylko watek sie rozwija a ja nadal nie wiem jakie sa roznice
cenowe miedzy indukcja a gazem
mysle ze na pewno na grupie sa uzytkownicy ktorzy maja indukcje a mieli
wczesniej gaz wiec sadze ze po jej zalozniu na pewno odczuli roznice w
rachunkach no chyba ze jest tak niewielka ze niezauwazalna
pomujam koszty wiekszej inwestycji poczatkowej
chodzi mi o typowe uzytkowanie codzienne i zwiazana roznice cenowa
-
17. Data: 2009-03-23 16:43:23
Temat: Re: Plyta indukcyjna kontra ceramiczna lub gazowa???
Od: "Boombastic" <b...@p...onet.pl>
> mysle ze na pewno na grupie sa uzytkownicy ktorzy maja indukcje a mieli
> wczesniej gaz wiec sadze ze po jej zalozniu na pewno odczuli roznice w
> rachunkach no chyba ze jest tak niewielka ze niezauwazalna
W moim przypadku niemierzalne, bo gaz miałem ryczałtem, a teraz energię
elektryczną i inne media mam jeszcze także ryczałtem budowlanym.
-
18. Data: 2009-03-23 17:10:50
Temat: Re: Plyta indukcyjna kontra ceramiczna lub gazowa???
Od: Jan Werbiński <j...@j...com>
Użytkownik "Mikolaj Rydzewski" <m...@c...pl> napisał w wiadomości
news:gq8bk3$1h69$1@news2.ipartners.pl...
> mk wrote:
>> Gazowa ma jedna niezaprzeczalną zaletę, można nad nią opalić pieczywo
>> przyniesione ze sklepu lub odświeżyć czerstwe.
>
> Odkąd zamrażam chlem to zapomniałem co to jest czerstwie pieczywo. Kroję
A ja mam to samo odkąd zacząłem samemu piec. :-)
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/
-
19. Data: 2009-03-23 17:50:56
Temat: Re: Plyta indukcyjna kontra ceramiczna lub gazowa???
Od: Theli <p...@w...pl>
Mikolaj Rydzewski pisze:
> mk wrote:
>> Gazowa ma jedna niezaprzeczalną zaletę, można nad nią opalić pieczywo
>> przyniesione ze sklepu lub odświeżyć czerstwe.
>
> Odkąd zamrażam chlem to zapomniałem co to jest czerstwie pieczywo. Kroję
> bochenek na pól, połówki zawijam w worek foliowy i do zamrażalnika. Taką
> połówkę należy oczywiście odpowiednio wcześniej wyjąć aby była jadalna,
> ale nic się nie zeschnie.
A jeszcze lepiej zamrozic pokrojony - szybciej sie rozmraza i mozna
rozmrozic tylko tyle, ile sie potrzebuje.
th
--
http://nitkowo.bloog.pl/
-
20. Data: 2009-03-23 17:53:13
Temat: Re: Plyta indukcyjna kontra ceramiczna lub gazowa???
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gq8i53$2eie$1@opal.icpnet.pl...
> Mikolaj Rydzewski pisze:
> > mk wrote:
> >> Gazowa ma jedna niezaprzeczalną zaletę, można nad nią opalić pieczywo
> >> przyniesione ze sklepu lub odświeżyć czerstwe.
> >
> > Odkąd zamrażam chlem to zapomniałem co to jest czerstwie pieczywo. Kroję
> > bochenek na pól, połówki zawijam w worek foliowy i do zamrażalnika. Taką
> > połówkę należy oczywiście odpowiednio wcześniej wyjąć aby była jadalna,
> > ale nic się nie zeschnie.
>
> A jeszcze lepiej zamrozic pokrojony - szybciej sie rozmraza i mozna
> rozmrozic tylko tyle, ile sie potrzebuje.
Po co? Wystarczy rozmrozić i dać do piekarnika - podpieczony jest dużo
lepszy. A najlepszy upieczony przez siebie - tydzień świeży w zwykłym
blaszanym chlebaku włozony do torebki foliowej.