-
41. Data: 2019-01-09 07:17:36
Temat: Re: Prąd nie zdrożeje
Od: ń <k...@t...sie>
Niestety zawsze przegrywają osiągając co najwyżej 4%-4,5%.
-----
> Ja głosuję na tych, którzy są przeciwko socjalizmowi
-
42. Data: 2019-01-09 16:53:12
Temat: Re: Prąd nie zdrożeje
Od: Zenek Kapelinder <4...@g...com>
Skali nie ogarniasz. W Lodzi na blokowisku mieszka wiecej ludzi niz w Twoim calym
miescie. Przez chwile sie zastanawialem, ale mi przeszlo, dlaczego nie zrozumiales
przykladu z piekarnia. Jak juz przy chlebie jestesmy. Po co jesz chleb z sieciowki?
To jakosciowo najgorsze pieczywo. Gorsze od niego jest tylko pieczywo wypiekane w
marketach z mrozonek.
-
43. Data: 2019-01-10 15:11:49
Temat: Re: Prąd nie zdrożeje
Od: "Adam Sz." <a...@g...com>
W dniu środa, 9 stycznia 2019 16:53:14 UTC+1 użytkownik Zenek Kapelinder napisał:
> Skali nie ogarniasz. W Lodzi na blokowisku mieszka wiecej ludzi niz w Twoim calym
miescie. Przez chwile sie zastanawialem, ale mi przeszlo, dlaczego nie zrozumiales
przykladu z piekarnia. Jak juz przy chlebie jestesmy. Po co jesz chleb z sieciowki?
To jakosciowo najgorsze pieczywo. Gorsze od niego jest tylko pieczywo wypiekane w
marketach z mrozonek.
Nie jem chleba z sieciówki. Jem chleb wypiekany na naturalnych zakwasach
na miejscu z tej piekarni: http://piekarniaklos.pl/
Jadłem dziesiątki chlebów i ten jest najlepszy, najsmaczniejszy i wypiekany
24/h - mogę jechać o drugiej w nocy i kupię (na życzenie) jeszcze ciepły
bochenek ;) Piekarnia jest na miejscu - niczego nie mrożą.
pozdr.
--
Adam Sz.
-
44. Data: 2019-01-10 16:42:35
Temat: Re: Prąd nie zdrożeje
Od: Zenek Kapelinder <4...@g...com>
A sa nienaturalne zakwasy? Wczesniej napisales ze chleb z tej piekarni mozna kupic na
calym slasku. Dales linka to popatrzylem na gdzie sprzedaja. Po ilosci odbiorcow
widac ze nie jest to rodzinna piekarnia tylko fabryka pieczywa w ktorej pracuje
rodzina. Przy ilosci odbiorcow ich nie stac na wpadke i robia z gotowych
przemyslowych mieszanek. Nie zebym cos mial do tych mieszanek. One przede wszystkim
skladaja sie z maki i wody i z niewielkiej ilosci polepszaczy.
-
45. Data: 2019-01-11 07:21:12
Temat: Re: Prąd nie zdrożeje
Od: l...@g...com
Nie sądzę żeby był tylko na zakwasie.
-
46. Data: 2019-01-12 00:20:57
Temat: Re: Prąd nie zdrożeje
Od: "Adam Sz." <a...@g...com>
W dniu czwartek, 10 stycznia 2019 16:42:36 UTC+1 użytkownik Zenek Kapelinder napisał:
> A sa nienaturalne zakwasy?
Nie mam pojęcia. Ale bywają chleby robione na drożdżach piekarskich,
pewnie takie jak robisz w domu w maszynce do chleba? Mam taką maszynkę
i kiedyś piekłem sam chleb ale nie da się go porównać do tego kupionego
w tej piekarni.
> Wczesniej napisales ze chleb z tej piekarni mozna kupic na calym slasku. Dales
linka to popatrzylem na gdzie sprzedaja. Po ilosci odbiorcow widac ze nie jest to
rodzinna piekarnia tylko fabryka pieczywa w ktorej pracuje rodzina. Przy ilosci
odbiorcow ich nie stac na wpadke i robia z gotowych przemyslowych mieszanek. Nie
zebym cos mial do tych mieszanek. One przede wszystkim skladaja sie z maki i wody i z
niewielkiej ilosci polepszaczy.
Nie mam pojęcia czym się różni przemysłowa mieszanka od domowej - wiem
tylko że ten chleb jest najlepszy jaki w życiu jadłem. A o tym, że jest
dobry świadczy fakt, że możesz go po tygodniu ukroić i dalej będzie
smaczny - leciutko tylko wysuszony ale nadal jadalny. A z każdego
marketowego chleba po 3 dniach robi się kamień :)
pozdr.
--
Adam Sz.