-
111. Data: 2018-08-01 23:24:44
Temat: Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
Od: Uzytkownik <a...@s...pl>
W dniu 2018-08-01 o 23:08, Zenek Kapelinder pisze:
> Sadze Kris ze uzytkownik nie wyrazi skruchy ale ze napisze ze jestes glupi.
Póki co to poza obelgami z waszej strony i twierdzeń, że się nie znam to
niczego konkretnego nie napisaliście. Żadnego potwierdzenia słuszności
waszych poglądów. Ja w odróżnieniu od was pokazałem, że kłamiecie i
udowodniłem to.
Za co niby miałbym przepraszać?
Udowodnijcie, że na 1kg bochenek chleba używa się mniej jak 700-800ml wody.
Udowodnijcie, że chleb piecze się w temperaturze niższej niż 200'C.
Udowodnijcie, że na upieczenie bochenka chleba o masie 1kg zużywa się
energię elektryczną za 17gr.
A już kogutek twoje twierdzenia, że 200'C to jest 20 atmosfer świadczy o
ogromnych twoich brakach w wiedzy z zakresu szkoły podstawowej. Jeszcze
sam żeś nie przeprosił za pierdolnięcie tej głupoty. Zanim kolejny raz
zwrócisz żądania przeprosin wobec mnie to najpierw sam przeproś za swoją
głupotę.
-
112. Data: 2018-08-02 00:14:42
Temat: Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
Od: Zenek Kapelinder <4...@g...com>
Dlaczego mnie nie dziwi to co napisales. Pewno dlatego ze jestes klamca i oszustem.
Kolo chuja mi lata przepis z kilogramem maki i prawie litrem wody. I ze piaskiem to
zageszczasz zeby nie przelewac.
-
113. Data: 2018-08-02 00:22:35
Temat: Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
Od: Zenek Kapelinder <4...@g...com>
Wczesniej bylo 800 ml. Tutaj jest 750-800. A nizej 700-800. Zdecyduj sie ile tej
wody. Napisz jeszcze czego dodajesz do kilograma maki i prawie litra wody zeby ciasto
nie bylo w plynie. Gipsu czy cementu?
-
114. Data: 2018-08-02 08:05:28
Temat: Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
Od: Uzytkownik <a...@s...pl>
W dniu 2018-08-02 o 00:14, Zenek Kapelinder pisze:
> Dlaczego mnie nie dziwi to co napisales. Pewno dlatego ze jestes klamca i oszustem.
Kolo chuja mi lata przepis z kilogramem maki i prawie litrem wody. I ze piaskiem to
zageszczasz zeby nie przelewac.
A ten kilogram mąki toś chyba strzepał z ch.... tego wuja co to był spod
Sosnowca.
Łżesz jak stara kurwa.
-
115. Data: 2018-08-02 08:10:02
Temat: Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
Od: Uzytkownik <a...@s...pl>
W dniu 2018-08-02 o 00:22, Zenek Kapelinder pisze:
> Wczesniej bylo 800 ml. Tutaj jest 750-800. A nizej 700-800. Zdecyduj sie ile tej
wody. Napisz jeszcze czego dodajesz do kilograma maki i prawie litra wody zeby ciasto
nie bylo w plynie. Gipsu czy cementu?
Na 1 kg bochenek chleba sypiesz 1kg mąki? Jesteś głupszy niż ustawa
przewiduje.
Przepisy są różne i zależą od sposobu wypieku oraz urządzenia w którym
pieczesz, a także od gatunku chleba. Chleby żytnie, razowe potrzebują
nieco więcej wody niż chleby pszenne.
-
116. Data: 2018-08-02 09:24:20
Temat: Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
Od: collie <c...@v...pl>
W dniu 02.08.2018 08:10, Uzytkownik pisze:
> Przepisy są różne i zależą od sposobu wypieku oraz urządzenia w którym pieczesz, a
> także od gatunku chleba. Chleby żytnie, razowe potrzebują nieco więcej wody niż
> chleby pszenne.
Żeby użyszkodnik automatu do pieczenia chleba nie musiał wymyślać prochu,
to każdy producent takich maszynek załącza zwykle zbiór przepisów/recept
na domowe chleby różnego rodzaju. Na ten przykład tak wygląda recepta na
0,5 kg chleba pszenno-żytniego, wymyślona przez producenta automatu FIF,
którego używam od czasu do czasu, gdy mi się przeje chleb kupny:
1. 180 ml wody/mleka
2. 1 łyżka oliwy
3. 1/2 łyżeczki soli
4. 170 g mąki żytniej
5. 200 g mąki pszennej
6. 4 g drożdży suszonych
7. odrobina cukru, jak ktoś lubi
To wszystko wrzucamy do maszyny w kolejności podanych składników,
włączamy program "normal" i po 3:23 godz. wyjmujemy gotowy chleb.
Maszynista nie jest informowany w jakiej temperaturze przebiegają
poszczególne fazy produkcyjne, bo Niemcowi nie jest to do szczęścia
potrzebne - a więc i Polakowi też - jako że maszyna niemiecka.
-
117. Data: 2018-08-02 09:50:38
Temat: Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
Od: Pete <n...@n...com>
W dniu 2018-08-01 o 16:51, nadir pisze:
> W dniu 2018-08-01 o 09:03, Pete pisze:
>
>> Przypomnisz mi, kiedy premierem był tow. Kaczyński?
>
> A był?
A był
> Poza tym, to nie ja wysnułem tezę, że wahania cen prądu zależą od tego
> czy rządzi PiS czy PO.
Ja też nie.
To sami rządzący (i wierni poddani) tak twierdzą, że wszystko co złe, to
PO a dobre - zasługa PIS
--
Pete
-
118. Data: 2018-08-02 11:51:35
Temat: Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
Od: Marek <f...@f...com>
On Wed, 1 Aug 2018 07:22:28 -0700 (PDT), Lisciasty
<l...@p...pl> wrote:
> Raczej to są 2 niezależne osobniki.
I używają tego samego maila?
--
Marek
-
119. Data: 2018-08-02 11:53:05
Temat: Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
Od: Marek <f...@f...com>
On Wed, 01 Aug 2018 17:34:51 +0200, "Tomasz Gorbaczuk"
<g...@a...pl> wrote:
> >> Ach przepraszam, że nie potrafię spekulować tak jak ty
> Bzdura.
To czemu w nagłówkach mają tego samego maila, ta sama googlowy bramka
news i ten sam styl piśmiennictwa?
--
Marek
-
120. Data: 2018-08-02 11:57:43
Temat: Re: Że podwyżki są to widać, ale nie wiedziałem że aż takie...
Od: Marek <f...@f...com>
On Wed, 01 Aug 2018 17:34:51 +0200, "Tomasz Gorbaczuk"
<g...@a...pl> wrote:
> Bzdura.
Posty kogutka (ostatni z inżynierii):
From: 4...@g...com
Posty Zenka:
From: Zenek Kapelinder <4...@g...com>
Zenek we from ma nazwę + email a kogutek tylko ten sam email.
--
Marek