-
21. Data: 2009-02-13 18:54:37
Temat: Re: maszynka do chleba
Od: Panslavista <p...@g...com>
On 13 Lut, 17:23, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Fri, 13 Feb 2009 11:45:54 +0100, Tomasz Nowicki napisał(a):
>
> > Dnia Thu, 12 Feb 2009 23:07:10 +0100, Ikselka napisał(a):
>
> >> Wydaje mi się, że wszystko zależy jednak od szczegółow konstrukcyjnych -
> >> umieszczenia i kształtu grzałki, kształtu pokrywy (wpływ na obieg
> >> powietrza) itp, a nie od składu ciasta.
>
> > No tak - ale ja też mam Alaskę, tylko mniejszą, więc konstrukcja podobna
>
> > T.
>
> Może mniejsza - lepsza, bo powietrze gorętsze jest u góry, niż w mojej, z
> powodu łatwiejszego ogrzania mniejszej jego masy... Czy co?
> :-(
A ty kaflową zalałaś granitem?
-
22. Data: 2009-02-16 13:12:32
Temat: Re: maszynka do chleba
Od: Tomasz Nowicki <t...@s...com>
Dnia Fri, 13 Feb 2009 17:23:23 +0100, Ikselka napisał(a):
> Może mniejsza - lepsza, bo powietrze gorętsze jest u góry, niż w mojej, z
> powodu łatwiejszego ogrzania mniejszej jego masy... Czy co?
> :-(
Może być rozrzut parametrów sprzętu, ale ja stawiałbym na mąkę
T.