-
31. Data: 2009-01-19 17:41:38
Temat: Re: płyta indukcyjna
Od: Roman Rumpel <r...@s...gazeta.pl>
michalek pisze:
>> Do gotowania makaronu najlepszy jest garnek z wkładką dziurkowaną
>> o dużej pojemności - wyjęcie jej z garnka pozostawia "kluszczankę" w
>> garnku, można w niej ugotować następną partię makaronu.
>
> A widziałeś gdzieś taki garnek w sklepie,
IKEA seria 365+ różne rozmiary
--
Szukam nowej sygnaturki, a skończył mi się żeń szeń.
Roman Rumpel skype: rumpel.roman
www.rumpel.pl
-
32. Data: 2009-01-19 18:10:39
Temat: Re: płyta indukcyjna
Od: Lolalny Lemur <s...@o...pl>
greg_sun pisze:
> problem polega na tym że taka podkładka się nagrzewa i oddaje ciepło jak
> w zwykłej płycie elektrycznej, a przecież po to kupuje się indukcję żeby
> uniknąć strat ciepła przez promieniowanie. Podsumowując taka podkładka
> jest psu na budę jeśli chodzi o oszczędność, lepiej kupić nowe garnki.
Nie doczytałeś: chodzi o SPORADYCZNE używanie tamtych garnków. Na tyle
strat energii można sobie chyba pozwolić.
LL
--
Nasze: http://picasaweb.google.com/Elske72
*Lemury porozumiewaja sie za pomoca roznych dzwiekow
- niektore przypominaja odglosy wielorybow i policyjna
syrene, inne, jak u lemura wari, smiech szalenca.*
-
33. Data: 2009-01-19 18:42:50
Temat: Re: p?yta indukcyjna
Od: "news.icp.pl" <l...@w...pl>
Dnia 18-01-2009 o 04:31:38 Jan Werbiński
<j...@j...com> napisał(a):
> a ta podkładka to sie nie grzeje?
> Sam pomyśl jak ona może działać?
pytam z uwagi na fakt, że rączka też metalowa, zatem musi byc ona
izolowana od podkładki (chyba?)
--
Pozdrawiam,
lukas
gg:4407885;icq:248888549;jabber:lukas[at]jabber.icp.
pl;tlen:lukasew
http://pl.lostpedia.wikia.com Zwijasz? - http://www.zwijaj.pl
-
34. Data: 2009-01-19 22:37:27
Temat: Re: płyta indukcyjna
Od: Jan Werbiński <j...@j...com>
Użytkownik "Roman Rumpel" <r...@s...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:gl2e0l$2it$1@news.onet.pl...
> michalek pisze:
>>> Do gotowania makaronu najlepszy jest garnek z wkładką dziurkowaną
>>> o dużej pojemności - wyjęcie jej z garnka pozostawia "kluszczankę" w
>>> garnku, można w niej ugotować następną partię makaronu.
>>
>> A widziałeś gdzieś taki garnek w sklepie,
>
> IKEA seria 365+ różne rozmiary
Wady: za wysokie na mój gust, brzydkie i nie mają szklanych pokrywek.
Używam Steinbach z Makro. Cena podobna jak w Ikei, ale szklane pokrywki i
dużo lepszy oraz solidniejszy wygląd.
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/
-
35. Data: 2009-01-20 18:49:10
Temat: Re: płyta indukcyjna
Od: Roman Rumpel <r...@s...gazeta.pl>
Jan Werbiński pisze:
> Użytkownik "Roman Rumpel" <r...@s...gazeta.pl> napisał w
> wiadomości news:gl2e0l$2it$1@news.onet.pl...
>> michalek pisze:
>>>> Do gotowania makaronu najlepszy jest garnek z wkładką dziurkowaną
>>>> o dużej pojemności - wyjęcie jej z garnka pozostawia "kluszczankę" w
>>>> garnku, można w niej ugotować następną partię makaronu.
>>>
>>> A widziałeś gdzieś taki garnek w sklepie,
>>
>> IKEA seria 365+ różne rozmiary
>
>
> Wady: za wysokie na mój gust,
A to już zależy od zapotrzebowania na rozmiar obiadu.
brzydkie
kwestia gustu, a i w ogóle patrzenia na urodę garnków do makaronu.
i nie mają szklanych pokrywek.
a to akurat dla mnie żaden problem. Makaron gotuję na czas i twardość,
nie na wyglad.
--
Szukam nowej sygnaturki, a skończył mi się żeń szeń.
Roman Rumpel skype: rumpel.roman
www.rumpel.pl