-
1. Data: 2010-10-05 09:28:14
Temat: przetwory z róży
Od: "Wanda Ch." <w...@t...pl>
Czy z Zephirine Drouhin robił ktoś z Was przetwory chodzi mi o takie
uciierane płatki z cukrem jak robiono dawniej.Czy do tego nadają się
tylko specjalne krzewy.Ona pachnie właśnie tak jak te konfitury czy
marmolady( nie wiem jak to nazwać ) cudnie i jeszcze kwitnie .Jest
dopiero u mnie pierwszy sezon ale idzie jak burza .Pozdrawiam
jesiennie.
-
2. Data: 2010-10-05 10:56:27
Temat: Re: przetwory z róży
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Dnia Tue, 5 Oct 2010 02:28:14 -0700 (PDT), Wanda Ch. napisał(a):
> Czy z Zephirine Drouhin robił ktoś z Was przetwory chodzi mi o takie
> uciierane płatki z cukrem jak robiono dawniej.Czy do tego nadają się
> tylko specjalne krzewy.Ona pachnie właśnie tak jak te konfitury czy
> marmolady( nie wiem jak to nazwać ) cudnie i jeszcze kwitnie .Jest
> dopiero u mnie pierwszy sezon ale idzie jak burza .Pozdrawiam
> jesiennie.
Ja robiłam z tej zwykłej róży pomarszczonej. Szkodzi Ci spróbować z Twojej?
-
3. Data: 2010-10-05 14:09:33
Temat: Re: przetwory z róży
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
"Wanda Ch." <w...@t...pl> wrote in message
news:76419cf8-5c20-47ff-bf8f-2dd7f747e97b@w19g2000yq
b.googlegroups.com...
Czy z Zephirine Drouhin robił ktoś z Was przetwory chodzi mi o takie
uciierane płatki z cukrem jak robiono dawniej.Czy do tego nadają się
tylko specjalne krzewy.Ona pachnie właśnie tak jak te konfitury czy
marmolady( nie wiem jak to nazwać ) cudnie i jeszcze kwitnie .Jest
dopiero u mnie pierwszy sezon ale idzie jak burza .Pozdrawiam
jesiennie.
Z każdej róży można. Trzeba dodać kwasu cytrynowego dla stabilizacji. Można
krótko zapasteryzować.