eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.dompiekarnik mały
Ilość wypowiedzi w tym wątku: 4

  • 1. Data: 2009-11-05 17:30:08
    Temat: piekarnik mały
    Od: "yapann" <y...@o...pl>

    Czy małe piekarniki są praktyczne? Czy (u)pieczenie w mniejszej kubaturze ma
    porównywalne zużycie energii, jak w 'klasycznej'?

    Zastanawiało mnie zawsze, czemu piekarniki są zwykle takiej dużej kubatury,
    skoro pieczemy (blacha czy naczyczynie żarodoporne albo dwa) zajmując zwykle
    jedno piętro (chyba że ja nie uzywam piekarnika w pełnym wymiarze..)



  • 2. Data: 2009-11-05 17:43:09
    Temat: Re: piekarnik mały
    Od: "Prawusek" <p...@i...pl>

    "yapann" <y...@o...pl> wrote in message
    news:hcv2mp$3s$1@nemesis.news.neostrada.pl...
    > Czy małe piekarniki są praktyczne? Czy (u)pieczenie w mniejszej kubaturze
    ma
    > porównywalne zużycie energii, jak w 'klasycznej'?
    >
    > Zastanawiało mnie zawsze, czemu piekarniki są zwykle takiej dużej
    kubatury,
    > skoro pieczemy (blacha czy naczyczynie żarodoporne albo dwa) zajmując
    zwykle
    > jedno piętro (chyba że ja nie uzywam piekarnika w pełnym wymiarze..)

    Przydaje się drugi mniejszy piekarnik, nawet z rożnem. Problem z małym - nie
    można zrobić baby w 10 litrowej formie...



  • 3. Data: 2009-11-05 23:09:23
    Temat: Re: piekarnik mały
    Od: "yapann" <y...@o...pl>

    "Prawusek" <p...@i...pl> wrote in message
    news:hcv3dt$17f$1@nemesis.news.neostrada.pl...
    > Przydaje się drugi mniejszy piekarnik, nawet z rożnem. Problem z małym -
    > nie
    > można zrobić baby w 10 litrowej formie...

    dojdę do takiego 'hardokora' może jak będę miała wnuki
    dotąd max to pieczenie dwówch schabów i ciasta w jednym rzucie - tyko żeby
    wykorzystać nagrzanie pudła.


    A czy w małym nie piecze się gorzej? Czy w takim np. temperatura nie jest
    niestabilna (np zależna od temp. otoczenia) w sposób odczuwalny w skutkach?


  • 4. Data: 2009-11-05 23:17:47
    Temat: Re: piekarnik mały
    Od: "Prawusek" <p...@i...pl>


    "yapann" <y...@o...pl> wrote in message
    news:hcvmir$eaf$1@nemesis.news.neostrada.pl...
    > "Prawusek" <p...@i...pl> wrote in message
    > news:hcv3dt$17f$1@nemesis.news.neostrada.pl...
    > > Przydaje się drugi mniejszy piekarnik, nawet z rożnem. Problem z małym -
    > > nie
    > > można zrobić baby w 10 litrowej formie...
    >
    > dojdę do takiego 'hardokora' może jak będę miała wnuki
    > dotąd max to pieczenie dwówch schabów i ciasta w jednym rzucie - tyko żeby
    > wykorzystać nagrzanie pudła.
    >
    >
    > A czy w małym nie piecze się gorzej? Czy w takim np. temperatura nie jest
    > niestabilna (np zależna od temp. otoczenia) w sposób odczuwalny w
    skutkach?

    Dojrzałem do małego - wolno stojącego z rożnem, dwupiętrowego, może z dwoma
    płytkami na wierzchu - dobry piecyk śniadaniowy lub podwieczorkowy, choć
    wolałbym gazowy. Oczywiscie mam dużego Mastercooka z termowentylatorem.

    http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=27970&
    pkt_id=&pro_id=&char_id=

    http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=27965&
    pkt_id=&pro_id=&char_id=


strony : [ 1 ]


Szukaj w grupach

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1