eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyFasola jaśRe: Fasola jaś
  • Data: 2012-10-01 18:29:39
    Temat: Re: Fasola jaś
    Od: "Fazi" <F...@m...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Użytkownik "michalek" <m...@g...com> napisał w wiadomości
    news:k4c9qr$v6q$1@mx1.internetia.pl...
    > Użytkownik "Dirko" <j...@w...pl> napisał w wiadomości
    > news:k4c8jg$voo$1@news.vectranet.pl...
    >> Użytkownik "Fazi" <F...@m...com> napisał w wiadomości
    >> news:k4a7t5$9gr$1@node1.news.atman.pl...
    >>> Użytkownik "michalek" <m...@g...com> napisał w wiadomości
    >>> news:k4a27c$egt$1@mx1.internetia.pl...
    >>> ... nie są dostatecznie dojżałe do suszenia i przechowania...
    >> Hejka. Dojeżdżając dojrzał dojrzałe strąki w dojrzewalni. :-)
    >> Pozdrawia dojmująco Ja...cki
    > To nie moje błędy:))
    > Ale dokładniej podpytam, co przyjąć za miarę dojrzałości fasoli
    > w strąkach.. jak są suche i żółte - rozumiem - dojrzałe.
    > A jak są jeszcze raczej zielone niż żółte ale już jakby podeschnięte
    > to liczyć na to że wysuszenie do końca utrwali je do przechowania
    > zimowego czy jednak szybko zjadać?
    > m

    Miarą jest łupina strąka. Ma być cienka, pergaminowa. Kolory są wtórne i
    zależą od odmiany. N.b. fasola jaś cechuje się piękną gamą barw i wzorów
    dojrzałych strąków; przynajmniej moje mieszanki jasiowe.
    pozdrawiam


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1