eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.dommaszynka do chleba › Re: maszynka do chleba
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: Ikselka <i...@g...pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: maszynka do chleba
    Date: Thu, 12 Feb 2009 23:07:10 +0100
    Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
    Lines: 36
    Message-ID: <1lsdr3mefujp3$.1q1lqlj54ev7$.dlg@40tude.net>
    References: <gmvn1h$tr9$2@news.interia.pl> <gn0k6t$gsr$1@srv.cyf-kr.edu.pl>
    <gn0q5o$t6m$1@news.onet.pl> <gn11j2$6hu$1@nemesis.news.neostrada.pl>
    <74cf00m460ui.1tcwa0vjdt6h5$.dlg@40tude.net>
    <5jmp6v2lxp7e.1993gzmytetuh$.dlg@40tude.net>
    <1gbyy2uqybigu$.1dndfilgd6vni$.dlg@40tude.net>
    Reply-To: i...@g...pl
    NNTP-Posting-Host: blr232.neoplus.adsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1234476466 18200 83.28.211.232 (12 Feb 2009 22:07:46 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Feb 2009 22:07:46 +0000 (UTC)
    X-User: ikselk
    User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:108282
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia Thu, 12 Feb 2009 19:56:45 +0100, Tomasz Nowicki napisał(a):

    > Dnia Thu, 12 Feb 2009 18:14:32 +0100, Ikselka napisał(a):
    >
    >> Możesz podać model i markę? - moja Alaska uparcie rumieni tylko boki i
    >> spód, wierzch jest raczej mało apetyczny, co mnie skutecznie już
    >> zniechęciło. Pieke zimą w piekarniku, ale latem dobrze byłoby mieć coś
    >> innego do wyboru.
    >
    > Alaska, a jaki model?

    A, jakas dwumieszadlowa, nie chce mi się sprawdzac, bo umieszczona na
    najwyższej półce w spiżarni - cieżki dostęp.

    > W każdym razie taka na jedno mieszadło.

    Moja ma dwa.

    > Hinty:
    > - pojemnik smaruję oliwą przed zapodaniem składników

    Smaruje tylko mieszadła. Boki i spód chleba są przumienione zadowalająco.

    > - ustawiam przyrumienianie na "średnio"

    Ja na "mocne" - i nic nie pomaga.

    > - używam mąki "Chleb polski", z amarantusem (gorzej rośnie) lub z orkiszem
    > (pięknie rośnie i się przyrumienia)
    > - stosuję maślankę (różnych firm) i ocet winny
    >
    > T.

    Wydaje mi się, że wszystko zależy jednak od szczegółow konstrukcyjnych -
    umieszczenia i kształtu grzałki, kształtu pokrywy (wpływ na obieg
    powietrza) itp, a nie od składu ciasta.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1