eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!.POSTED!not-for-mail
    From: "pierdofon" <q...@m...pl>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: budowa pieca
    Date: Sun, 9 Sep 2018 16:34:00 +0200
    Organization: ICM, Uniwersytet Warszawski
    Lines: 13
    Message-ID: <pn3b0n$hf4$1@news.icm.edu.pl>
    NNTP-Posting-Host: 159-205-161-56.adsl.inetia.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="windows-1250"; reply-type=original
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.icm.edu.pl 1536503640 17892 159.205.161.56 (9 Sep 2018 14:34:00 GMT)
    X-Complaints-To: u...@n...icm.edu.pl
    NNTP-Posting-Date: Sun, 9 Sep 2018 14:34:00 +0000 (UTC)
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    Importance: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 16.4.3528.331
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V16.4.3528.331
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:544957
    [ ukryj nagłówki ]

    jestem ciekawy.
    Mamy trzon pieca kuchennego z cegiel szamotowych polaczonych zaprawa
    szamotowa.
    Widze obrazki bardzo starych piecow, wiejskich, czyli nie ma kafli tylko one
    sa obrzucone glina i pomalowane na bialo.
    Może jestem niedorobiony ale bardzo mi sie to podoba.
    tylko dwa pytania:
    1 - czy ta glina rzucona jest bezposrednio na ten trzon z szamotu czy tam
    jest jeszcze jakas "scianka" z czegos lekkiego z powietrzem miedzy ta
    scianka a szamotem?
    2 - czym ta glina jest pomalowana jak to sie przeciez rozgrzewa?


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1