eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

  • Data: 2009-01-24 17:14:00
    Temat: odbior lokalu
    Od: Pawel Grzeda <g...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Pytanie moze nie do konca TG, ale nie moglem znalezc odpowiedniejszej
    grupy. Wynajalem lokal, w ktorym wczesniej byla gastronomia. Bede w nim
    prowadzil nadal dzialalnosc gastronomiczna. Jakie instytucje musze
    zawiadomic o uruchomienie dzialanosci? Ktore z tych instytucji sa
    niezbedne do rozpoczecia dzialanosci? W sanepidzie poinformowano mnie,
    ze nie bedzie mi potrzebna kontrola nadzoru budowlanego, bo wczesniej
    byl tam ten sam profil dzialnosci, wiec przyjmuje sie, ze lokal spelnia
    warunki od strony technicznej.

    I jeszcze jedno. Lokal ma parter i pietro. Na dole jest zaplecze
    (kuchnia, zmywalnia, biuro, magazyn etc.) i sala sprzedazy. Oprocz tego
    jest pietro gdzie znajduje sie tylko sala sprzedazy i bar. Drzwi
    ewakuacyjne znajduja sie na parterze, a z pietra prowadza na dol schody
    zabiegowe. Byla u mnie pani architekt wnetrz, z ktorej uslug
    zrezygnowalem. Utkwilo mi w glowie jak mowi ona "nie wiem co na te
    schody straz pozarna, bo z ewakuacja maja one malo wspolnego". Ktos
    moglby przyblizyc temat? W googlach znalazlem jedynie informacje co do
    maksymalnej wysokosci schodow ewakuacyjncych (19 cm).

    pozdr
    PG

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1