eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domPodgrzewacz wody do mycia naczyń. Jaki?
Ilość wypowiedzi w tym wątku: 25

  • 1. Data: 2010-09-14 10:33:41
    Temat: Podgrzewacz wody do mycia naczyń. Jaki?
    Od: "jagr" <j...@W...pl>

    Ach ten remont...
    W ramach remontu kuchni chciałem pod zlew wrzucić jakiś podgrzewacz wody do
    mycia naczyń (najlepiej ciśnieniowy) od 5 do 10 litrów.
    Wypisałem sobie producentów:
    BIAWAR
    GALMET
    ELEKTROMET
    UFESA
    KOSPEL
    STIEBEL
    ARISTON
    AEG
    Jakich producentów omijać z daleka? Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia
    z podobnymi urządzeniami. Takie rozwiązanie z podgrzewaczem w szafce, to
    dobry pomysł? Kupić 5 czy 10 litrów?
    Wszelkie sugestie mile widziane.
    Pozdrówka
    Janusz.



  • 2. Data: 2010-09-14 14:27:30
    Temat: Re: Podgrzewacz wody do mycia naczyń. Jaki?
    Od: "kogutek" <k...@v...pl>

    > Ach ten remont...
    > W ramach remontu kuchni chciałem pod zlew wrzucić jakiś podgrzewacz wody do
    > mycia naczyń (najlepiej ciśnieniowy) od 5 do 10 litrów.
    > Wypisałem sobie producentów:
    > BIAWAR
    > GALMET
    > ELEKTROMET
    > UFESA
    > KOSPEL
    > STIEBEL
    > ARISTON
    > AEG
    > Jakich producentów omijać z daleka? Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia
    > z podobnymi urządzeniami. Takie rozwiązanie z podgrzewaczem w szafce, to
    > dobry pomysł? Kupić 5 czy 10 litrów?
    > Wszelkie sugestie mile widziane.
    > Pozdrówka
    > Janusz.
    >
    >
    Bardzo dobre rozwiązanie. Mój nazywa się keg 18 litrów od Pepsi Coli. To dobra
    firma bo robi zbiornik z kwasówki. Bojler mam innej firmy. Żywiec 50l. Też
    kwasówka.

    --
    Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl


  • 3. Data: 2010-09-14 20:17:35
    Temat: Re: Podgrzewacz wody do mycia naczyń. Jaki?
    Od: "Jackare" <j...@i...pl>

    Użytkownik "jagr" <j...@W...pl> napisał w wiadomości
    news:4c8f4fdf$0$22800$65785112@news.neostrada.pl...

    > Jakich producentów omijać z daleka? Może ktoś z Was ma jakieś
    > doświadczenia z podobnymi urządzeniami. Takie rozwiązanie z podgrzewaczem
    > w szafce, to dobry pomysł? Kupić 5 czy 10 litrów?
    >

    Jeżeli chcesz dobry bojlerek, to poszukaj takiego z tytanowym zbiornikiem.
    Zapłacisz około 2 razy więcej ale będziesz go mieć jakieś kilka razy dłużej
    niż inne (emalia lub ocynk). Reszta mało istotna. Zeby wydłużyć żywotność
    takiej termy, na wejściu daj filterek, choćby najprostszy siatkowy bocznik,
    ale lepszy byłby sedymentacyjny. Wg mnie minimalna sensowna pojemność to 10
    l a polecałbym celować w około 20.
    --
    Jackare


  • 4. Data: 2010-09-15 05:33:24
    Temat: Re: Podgrzewacz wody do mycia naczyń. Jaki?
    Od: "jagr" <j...@W...pl>

    Użytkownik "Jackare" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
    news:i6ol8h$dk9$1@node1.news.atman.pl...
    > Użytkownik "jagr" <j...@W...pl> napisał w wiadomości
    > news:4c8f4fdf$0$22800$65785112@news.neostrada.pl...
    >
    >> Jakich producentów omijać z daleka? Może ktoś z Was ma jakieś
    >> doświadczenia z podobnymi urządzeniami. Takie rozwiązanie z podgrzewaczem
    >> w szafce, to dobry pomysł? Kupić 5 czy 10 litrów?
    >>
    >
    > Jeżeli chcesz dobry bojlerek, to poszukaj takiego z tytanowym zbiornikiem.
    > Zapłacisz około 2 razy więcej ale będziesz go mieć jakieś kilka razy
    > dłużej niż inne (emalia lub ocynk). Reszta mało istotna. Zeby wydłużyć
    > żywotność takiej termy, na wejściu daj filterek, choćby najprostszy
    > siatkowy bocznik, ale lepszy byłby sedymentacyjny. Wg mnie minimalna
    > sensowna pojemność to 10 l a polecałbym celować w około 20.

    Dzięki.
    Dodatkowo niepokoi mnie obowiązkowy zawór bezpieczeństwa, który w nocy,
    kiedy wzrasta ciśnienie w sieci, może zadziałać zalewając kuchnię. Można
    oczywiście po każdym użyciu zamykać dolot wody z sieci, ale żona już się
    buntuje, że to zawracanie głowy z tym zamykaniem wody.
    Każde rozwiązanie ma minusy. :-(
    jagr



  • 5. Data: 2010-09-15 05:47:56
    Temat: Re: Podgrzewacz wody do mycia naczyń. Jaki?
    Od: "Panslavista" <p...@i...pl>


    "jagr" <j...@W...pl> wrote in message
    news:4c905af0$0$27043$65785112@news.neostrada.pl...
    > Użytkownik "Jackare" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
    > news:i6ol8h$dk9$1@node1.news.atman.pl...
    >> Użytkownik "jagr" <j...@W...pl> napisał w wiadomości
    >> news:4c8f4fdf$0$22800$65785112@news.neostrada.pl...
    >>
    >>> Jakich producentów omijać z daleka? Może ktoś z Was ma jakieś
    >>> doświadczenia z podobnymi urządzeniami. Takie rozwiązanie z
    >>> podgrzewaczem w szafce, to dobry pomysł? Kupić 5 czy 10 litrów?
    >>>
    >>
    >> Jeżeli chcesz dobry bojlerek, to poszukaj takiego z tytanowym
    >> zbiornikiem. Zapłacisz około 2 razy więcej ale będziesz go mieć jakieś
    >> kilka razy dłużej niż inne (emalia lub ocynk). Reszta mało istotna. Zeby
    >> wydłużyć żywotność takiej termy, na wejściu daj filterek, choćby
    >> najprostszy siatkowy bocznik, ale lepszy byłby sedymentacyjny. Wg mnie
    >> minimalna sensowna pojemność to 10 l a polecałbym celować w około 20.
    >
    > Dzięki.
    > Dodatkowo niepokoi mnie obowiązkowy zawór bezpieczeństwa, który w nocy,
    > kiedy wzrasta ciśnienie w sieci, może zadziałać zalewając kuchnię. Można
    > oczywiście po każdym użyciu zamykać dolot wody z sieci, ale żona już się
    > buntuje, że to zawracanie głowy z tym zamykaniem wody.
    > Każde rozwiązanie ma minusy. :-(
    > jagr

    Dołóż na wejściu reduktor ciśnienia



  • 6. Data: 2010-09-15 06:58:50
    Temat: Re: Podgrzewacz wody do mycia naczyń. Jaki?
    Od: "Kris" <k...@p...onet.pl>



    Użytkownik "jagr" <j...@W...pl> napisał w wiadomości
    news:4c905af0$0$27043$65785112@news.neostrada.pl...
    > Użytkownik "Jackare" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
    > > Dzięki.
    > Dodatkowo niepokoi mnie obowiązkowy zawór bezpieczeństwa, który w nocy,
    > kiedy wzrasta ciśnienie w sieci, może zadziałać zalewając kuchnię.


    "Odpływ" od zaworu bezpieczeństwa daj do kanalizy



  • 7. Data: 2010-09-15 08:11:09
    Temat: Re: Podgrzewacz wody do mycia naczyń. Jaki?
    Od: "Panslavista" <p...@i...pl>

    "Kris" <k...@p...onet.pl> wrote in message
    news:i6pqra$dgl$1@news.onet.pl...
    >
    >
    > Użytkownik "jagr" <j...@W...pl> napisał w wiadomości
    > news:4c905af0$0$27043$65785112@news.neostrada.pl...
    >> Użytkownik "Jackare" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
    >> > Dzięki.
    >> Dodatkowo niepokoi mnie obowiązkowy zawór bezpieczeństwa, który w nocy,
    >> kiedy wzrasta ciśnienie w sieci, może zadziałać zalewając kuchnię.
    >
    >
    > "Odpływ" od zaworu bezpieczeństwa daj do kanalizy

    Hm, rozwiązanie mało efektywne. Moja propozycja obejmuje całą instalację.
    Mniejsze ciśnienie to mniej wylanej wody... I są takie zawory
    (bezpieczniki) - trójniki, które po uzupełnieniu zaworami kulowymi z obu
    stron można odłączyć od instalacji w celach serwisowych.



  • 8. Data: 2010-09-15 15:41:23
    Temat: Re: Podgrzewacz wody do mycia naczyń. Jaki?
    Od: "kogutek" <k...@v...pl>

    > Użytkownik "jagr" <j...@W...pl> napisał w wiadomości
    > news:4c8f4fdf$0$22800$65785112@news.neostrada.pl...
    >
    > > Jakich producentów omijać z daleka? Może ktoś z Was ma jakieś
    > > doświadczenia z podobnymi urządzeniami. Takie rozwiązanie z podgrzewaczem
    > > w szafce, to dobry pomysł? Kupić 5 czy 10 litrów?
    > >
    >
    > Jeżeli chcesz dobry bojlerek, to poszukaj takiego z tytanowym zbiornikiem.
    > Zapłacisz około 2 razy więcej ale będziesz go mieć jakieś kilka razy dłużej
    > niż inne (emalia lub ocynk). Reszta mało istotna. Zeby wydłużyć żywotność
    > takiej termy, na wejściu daj filterek, choćby najprostszy siatkowy bocznik,
    > ale lepszy byłby sedymentacyjny. Wg mnie minimalna sensowna pojemność to 10
    > l a polecałbym celować w około 20.
    > --
    > Jackare
    Gdzie Ty widziałeś bojler z tytanowym zbiornikiem?


    --
    Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl


  • 9. Data: 2010-09-15 20:11:31
    Temat: Re: Podgrzewacz wody do mycia naczyń. Jaki?
    Od: "Jackare" <j...@i...pl>

    Użytkownik "kogutek" <k...@v...pl> napisał w wiadomości
    news:7d75.0000022f.4c90e923@newsgate.onet.pl...
    >> Użytkownik "jagr" <j...@W...pl> napisał w wiadomości
    >> news:4c8f4fdf$0$22800$65785112@news.neostrada.pl...
    >>
    >> > Jakich producentów omijać z daleka? Może ktoś z Was ma jakieś
    >> > doświadczenia z podobnymi urządzeniami. Takie rozwiązanie z
    >> > podgrzewaczem
    >> > w szafce, to dobry pomysł? Kupić 5 czy 10 litrów?
    >> >
    >>
    >> Jeżeli chcesz dobry bojlerek, to poszukaj takiego z tytanowym
    >> zbiornikiem.
    >> Zapłacisz około 2 razy więcej ale będziesz go mieć jakieś kilka razy
    >> dłużej
    >> niż inne (emalia lub ocynk). Reszta mało istotna. Zeby wydłużyć żywotność
    >> takiej termy, na wejściu daj filterek, choćby najprostszy siatkowy
    >> bocznik,
    >> ale lepszy byłby sedymentacyjny. Wg mnie minimalna sensowna pojemność to
    >> 10
    >> l a polecałbym celować w około 20.
    >> --
    >> Jackare
    > Gdzie Ty widziałeś bojler z tytanowym zbiornikiem?
    >
    >
    > --
    > Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

    Skrót myślowy. Chodzi o emalię tytanową. A bojlerek jest np tutaj
    http://2heat.pl/index.php?products=product&prod_id=2
    490
    --
    Jackare


  • 10. Data: 2010-09-16 08:37:32
    Temat: Re: Podgrzewacz wody do mycia naczyń. Jaki?
    Od: "kogutek" <k...@v...pl>

    > Użytkownik "kogutek" <k...@v...pl> napisał w wiadomości
    > news:7d75.0000022f.4c90e923@newsgate.onet.pl...
    > >> Użytkownik "jagr" <j...@W...pl> napisał w wiadomości
    > >> news:4c8f4fdf$0$22800$65785112@news.neostrada.pl...
    > >>
    > >> > Jakich producentów omijać z daleka? Może ktoś z Was ma jakieś
    > >> > doświadczenia z podobnymi urządzeniami. Takie rozwiązanie z
    > >> > podgrzewaczem
    > >> > w szafce, to dobry pomysł? Kupić 5 czy 10 litrów?
    > >> >
    > >>
    > >> Jeżeli chcesz dobry bojlerek, to poszukaj takiego z tytanowym
    > >> zbiornikiem.
    > >> Zapłacisz około 2 razy więcej ale będziesz go mieć jakieś kilka razy
    > >> dłużej
    > >> niż inne (emalia lub ocynk). Reszta mało istotna. Zeby wydłużyć żywotność
    > >> takiej termy, na wejściu daj filterek, choćby najprostszy siatkowy
    > >> bocznik,
    > >> ale lepszy byłby sedymentacyjny. Wg mnie minimalna sensowna pojemność to
    > >> 10
    > >> l a polecałbym celować w około 20.
    > >> --
    > >> Jackare
    > > Gdzie Ty widziałeś bojler z tytanowym zbiornikiem?
    > >
    > >
    > > --
    > > Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
    >
    > Skrót myślowy. Chodzi o emalię tytanową. A bojlerek jest np tutaj
    > http://2heat.pl/index.php?products=product&prod_id=2
    490
    > --
    > Jackare
    >
    No tak, nie pomyślałem ze chodzi o skrót myślowy. Na czym miał polegać ten skrót
    myślowy. Nawet jednego wyrazu nie zaoszczędziłeś na skrócie. To po co go
    zastosowałeś. Ale jak polecasz jakieś konkretne rozwiązanie, że najlepsza jest
    emalia tytanowa. A tak naprawdę emalia w której wypełniaczem i pigmentem może
    być na przykład związek tytanu. Ten sam co w paście do zębów. To już nie w
    ramach skrótu myślowego napisz dlaczego emalia zawierająca jakiś związek tytanu
    jest lepsza od emalii zawierającej jako pigment tlenek żelaza albo nie
    zawierająca pigmentu, przezroczystej. Emalia to nic innego jak specjalne szkło.
    Garnki się pokrywa emalią. Każda jest tak samo skuteczna pod warunkiem że nie
    pęknie albo odpryśnie. Masz jakieś wyniki badań że emalia ze związkiem tytanu
    jest lepsza od innych czy jak głupia papuga powtarzasz bezmyślnie bełkot
    reklamowy. Na zbiorniki mające wytrzymać dziesiątki lat używa się stali
    kwasoodpornych a nie emaliowanego gówna.

    --
    Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

strony : [ 1 ] . 2 . 3


Szukaj w grupach

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1