eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyDynia gigant :-) › Re: Dynia gigant :-)
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: XL <i...@g...pl>
    Newsgroups: pl.rec.ogrody
    Subject: Re: Dynia gigant :-)
    Date: Fri, 28 Aug 2009 18:33:35 +0200
    Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
    Lines: 27
    Message-ID: <1jkpq9kzootxf$.4anddec4xx17$.dlg@40tude.net>
    References: <h73qp1$1gb$1@news.wp.pl> <l...@4...net>
    <P...@d...uhc.com.pl>
    <h76gcp$qra$1@inews.gazeta.pl>
    Reply-To: i...@g...pl
    NNTP-Posting-Host: bnd121.neoplus.adsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1251477243 2592 83.28.249.121 (28 Aug 2009 16:34:03 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Fri, 28 Aug 2009 16:34:03 +0000 (UTC)
    X-User: ikselk
    User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.ogrody:226517
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia Thu, 27 Aug 2009 19:39:33 +0200, Barbara Miącz napisał(a):

    > d...@d...abc.com.pl pisze:
    >
    >> I otrzymali siłe wyporu działającą na dynię.
    >> Po cholerę im wartość tej siły?
    >> Czego jeszcze nie znają, żeby wyliczyć z tej siły ciężar dyni?
    >>
    >
    > dobrze, że mam dynię piżmową nie giganta.
    > Smakuje i o ile mniej problemów :-)
    >
    > Pozdrawiam, Barbara

    W sezonie nałogowo obżeram/y się taką jarzynką z dyniowatych -
    cukinią/dynią_piżmową/makaronową/ich_mieszanką, przyrządzoną w sposób
    najprostszy z prymitywnych (ale muszą być młodziutkie owoce, żeby były ze
    skórką i młodziutkimi ziarnami): cukinia w półplasterki, dynia w cząstki
    tej samej wielkosci, co półplastry cukini, wsypać toto do miski, posypać
    vegetą, wstrząsając wymieszac, dać do rondla na małą ilość oleju
    rozgrzanego dosyć, przykryć, podsmażać pod przykryciem do zeszklenia i
    odparowania soku, mieszając od czasu do czasu, aby nie przywarło - i voila
    do salaterki. Pychota. Kto lubi - nieco czosneczku można dodać, ale
    niekoniecznie.
    --

    Ikselka.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1