eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieKuchnia gazowa LPG a indukcja.Re: Kuchnia gazowa LPG a indukcja.
  • Data: 2020-11-04 22:06:03
    Temat: Re: Kuchnia gazowa LPG a indukcja.
    Od: Zenek Kapelinder <4...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    środa, 4 listopada 2020 o 21:41:18 UTC+1 Jacek napisał(a):
    > W dniu 04.11.2020 o 09:14, ąćęłńóśźż pisze:
    > > Jak wygląda porównanie kosztów używania kuchni gazowej (tradycyjnej
    > > cztery palniki plus piekarnik typu "Jola") podłączonej do butli 11 kg z
    > > kosztem instalacji i używania kuchni indukcyjnej?
    > 1 kg LPG to 43 MJ ciepła czyli 9,2 kWh - policz sam.
    > Wybuchu LPG bym się nie bał. Jeżeli podłączenie jest zrobione z
    > minimalną starannością, to jest bezpieczne. Wybuchy zdarzają się, gdy
    > ktoś majstruje w stanie mocno wskazującym, albo gdy wąż się przepali,
    > ale "Jola" to wysoka kuchenka, więc tu nie ma raczej takiej obawy.
    > Indukcja dla starszych ludzi nie musi się sprawdzić. Będą musieli
    > wymienić garnki. Garnki do indukcji grzeją każdy inaczej. U mnie na
    > przykład w kuchni jest 5 patelni i każda zachowuje się inaczej. Jedna
    > wymaga nastawienia indukcji na max, aby dało się na niej smażyć, inna na
    > połowie mocy potrafi spalić. Na gazie nie ma takich problemów.
    > Jacek
    Nie ma również problemu o jakim wspomniałeś na kuchni z płytkami oporowymi. Jedyny
    wspólny problem płyty indukcyjnej i oporowej to posiadanie prądu w odpowiedniej
    ilości.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1