eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePłyta gazowa czy ceramiczna?Re: Płyta gazowa czy ceramiczna?
  • Data: 2009-11-28 21:25:07
    Temat: Re: Płyta gazowa czy ceramiczna?
    Od: "Ghost" <g...@e...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]


    Użytkownik "Paweł Bochenek" <p...@g...pl> napisał w
    wiadomości news:hereik$2bb$1@inews.gazeta.pl...
    > Marek Dyjor <m...@p...onet.pl> napisał(a):
    >
    >> Ghost wrote:
    >> > Użytkownik "krys" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
    >> > news:hejep7$apr$1@nemesis.news.neostrada.pl...
    >> >> Ariusz wrote:
    >> >>
    >> >>> krys pisze:
    >> >>>> JS wrote:
    >> >>>>
    >> >>>>> Gaz wady:
    >> >>>>
    >> >>>> [...]
    >> >>>> 6. Tłuste opary oblepiające wszystko w kuchni.
    >> >>>>
    >> >>>> Justyna
    >> >>>
    >> >>> A z elektrycznej to nie masz oparów...
    >> >>
    >> >> No użyszkodnicy kuchni elektrycznych takich bonusów nie mają. Bo te
    >> >> opary są
    >> >> z gazu, a nie z gotowania.
    >> >
    >> > Tluste oblepiajace opary sa z gotowania, nie z gazu.
    >>
    >> dokładniej podczas spalania powstają gorące gazy które tworzą mocny ciąg
    >> w
    >> górę porywając efekty gotowania i roznosząc po calej kuchni, okap pomaga
    >> na
    >> tę przypadłość ale musi ostro ciągnąć.
    >>
    >> Kuchnia indukcyjna nie wywołuje takiego zjawiska, mamy tylko opary z
    >> garnków
    >> ale stosunkowo chłodne i mniej ekspansywne.
    >
    >
    > No to z tego wniosek, że rozwiązaniem jest dyscyplina gotowania ;)
    > No bo po co ten gaz ma się tak palić, że "gorące spaliny porywają coś tam
    > do
    > góry"? Gazu odkręcamy tyle, by podgrzewał garnek a nie otoczenie.

    Tyle, ze za ciag jest odpowiedzialana sama temperatura zywnosci, a nie
    spalin.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1