eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePlytki w lazience - narozniki zewnetrzneRe: Plytki w lazience - narozniki zewnetrzne
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!m.krakow.
    pl!not-for-mail
    From: Jacek Midura <j...@...krakow.pl>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: Plytki w lazience - narozniki zewnetrzne
    Date: Sun, 20 Nov 2011 23:16:02 +0100
    Organization: Academic Computer Center CYFRONET AGH
    Lines: 22
    Message-ID: <2...@...krakow.pl>
    References: <ja8o90$ibb$1@inews.gazeta.pl> <jab5rc$u4c$1@news.onet.pl>
    <jabdt8$ot9$1@news.onet.pl>
    NNTP-Posting-Host: m.krakow.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: srv.cyf-kr.edu.pl 1321825655 5414 149.156.185.29 (20 Nov 2011 21:47:35 GMT)
    X-Complaints-To: n...@c...edu.pl
    NNTP-Posting-Date: Sun, 20 Nov 2011 21:47:35 +0000 (UTC)
    User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9.1.16) Gecko/20111110
    Icedove/3.0.11
    In-Reply-To: <jabdt8$ot9$1@news.onet.pl>
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:438664
    [ ukryj nagłówki ]

    On 11/20/11 18:37, Bogdann wrote:
    >> czas szlifowania i całej pozostałej roboty są porównywalne.
    >>
    >
    > Właśnie ja się zastanawiam, kiedy firmy produkujące płytki wpadną na pomysł,
    > aby sprzedawać takie przycięte pod kąt 45 stopni. Bo faktycznie jak
    > piszesz - to szlifowanie dużo czasu zajmuje.

    A może zamiast przycięte pod 45 stopni to z jedną krawędzią tworzącą
    narożnik? (tzn. płytka nie byłaby płaska tylko jakby załamana pod kątem
    90 st.). Albo po prostu płytki narożne (taki ceramiczny kątownik).

    Albo ćwierćwałki (takie niziutkie, żeby licowały z płytkami)? Jako że w
    narożniku nie byłoby ich do czego przykleić, to musiałyby mieć jakieś
    wąsy albo co, które wkładałoby się pod płytki dochodzące do narożnika (i
    na tych wąsach by się trzymały, no i na fudze).

    Spotkał się ktoś z takimi rozwiązaniami? Jakie mogłyby mieć wady (oprócz
    oczywiście ceny)?

    --
    Jacek Midura

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1