eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePodwójny kranik do pitnej wody w kuchni z RORe: Podwójny kranik do pitnej wody w kuchni z RO
  • Data: 2011-09-21 17:36:58
    Temat: Re: Podwójny kranik do pitnej wody w kuchni z RO
    Od: "Pszemol" <P...@P...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    "Piotr Piesik" <p...@p...onet.pl> wrote in message
    news:j5d6q9$aev$1@news.onet.pl...
    > On 2011-09-21 00:24, Pszemol wrote:
    >> Absolutnie nie. Ja po prostu wiem co może znaczyć "fachowiec".
    >> W tym przypadku, to może być człowiek bez większej wiedzy
    >> czy inteligencji który fachowo instaluje filtry ludziom w kuchniach.
    >
    > Nie miałem na myśli fachowca od marketingu, tylko fachowca od
    > ludzkiego/zwierzęcego organizmu.

    Dlatego zakwestionowałem zbyt ogólne i niejasne odniesienie
    się do "fachowca".

    >> Przesadzasz. Ewolucja nie działa tak szybko. To, że wychowałeś się
    >
    > Jaka tam ewolucja. Jeździmy na wakacje do innej strefy klimatycznej i mamy
    > sensacje żołądkowo-jelitowe. Raczej nie od pogody, tylko od tego co w
    > siebie ładujemy. A miejscowym nie szkodzi, ale zapewne zaszkodziłoby u
    > nas. Nie ewolucja tylko przyzwyczajenie ;)

    Chwila - teraz znowu mieszasz zupełnie inną sprawę dotyczącą flory
    bakteryjnej. To z wodą i zawartością w niej soli mineralnych nie ma
    nic wspólnego.

    >> albo co gorsza spirytus 90%. Sądzisz że woda robi jakiś większy
    >> problem niż 90% spirytus?
    >
    > Zapewne mniejszy. Nie próbowałem przyjmować 90% spirytusu jako jedynego
    > płynu przez kilka miesięcy/lat ;) Ciągle staram się nawiązywać do zmiany
    > wody pitnej na stałe, a nie jednorazowego drinku.

    A ja zwracam uwagę na to, że nawet zmiana na stałe jest bez znaczenia
    zważywszy na to, że do jednej porcji ziemniaków dosypujesz tyle soli
    przy obiedzie że musiałbyś hektolitry kranówki wypić aby mieć ekwiwalent
    jonów sodu i chloru. W jednym jabłku zjesz więcej soli mineralnych niż
    wypijesz w wielu litrach wody. Człowiek nie przyjmuje znaczącej ilości
    soli mineralnych pijąc czystą, surową wodę z kranu - zwykle płyny
    przyswajasz w różnego rodzaju zupach, wywarach, owocach... Wszystko
    co jesz (owoce, mieso, ryby) ma conajmniej 60-70 procent wody...
    Woda z kranu i jej zawartosc soli mineralnych jest do pominiecia z punktu
    widzenia podazy soli mineralnych w organizmie ludzkim. Kapujesz?

    >> Dla człowieka który słaby był w szkole z biologii, fizyki te rzeczy
    >> wydają się magiczne ale nie są.
    >
    > Dla człowieka, który był dobry z w/w przedmiotów, mam przykładowe zadanie:
    > powiedz wreszcie, od czego ludzie mają raka ;)

    Co ma temat raka do picia wody?
    Rownie dobrze mozesz zaprzeczac prawom Newtona czy Einsteina
    bo odrzucasz ich autorytet na podstawie tego ze nie wiedza skad
    sie wzial Swiat i zycie na Swiecie... :-)

    > Do fizyków nie mam zastrzeżeń, ale biologom i lekarzom uwierzę, jak będą
    > umieli wskazać konkretne przyczyny wszystkich chorób. Do tego czasu to
    > jest niestety coś "magicznego", a zwłaszcza zachodnia medycyna "lecząca"
    > objawy jest żałosna z punktu widzenia "użytkownika". Niektóre wschodnie
    > szkoły mówią, że leczą przyczyny - ale te jeszcze bardziej trącą magią.

    Nie jest prawda ze zachodnia medycyna leczy tylko objawy.
    Tam gdzie mozna usunac przyczyne choroby to sie ja usuwa
    (np. zakazenie bakteryjne, bierzesz antybiotyk aby usunac przyczyne).

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1