-
X-Received: by 2002:a9d:f67:: with SMTP id 94mr2363968ott.46.1582877493097; Fri, 28
Feb 2020 00:11:33 -0800 (PST)
X-Received: by 2002:a9d:f67:: with SMTP id 94mr2363968ott.46.1582877493097; Fri, 28
Feb 2020 00:11:33 -0800 (PST)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!2.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!news.uzoreto.com!aioe.org!feeder5.feed.usenet.farm!feed.u
senet.farm!feeder.usenetexpress.com!tr1.iad1.usenetexpress.com!border1.nntp.dca
1.giganews.com!nntp.giganews.com!news-out.google.com!nntp.google.com!postnews.g
oogle.com!google-groups.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.misc.budowanie
Date: Fri, 28 Feb 2020 00:11:32 -0800 (PST)
In-Reply-To: <5e57e47f$0$501$65785112@news.neostrada.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=91.212.242.195;
posting-account=1bgw0AkAAADRxmlN2IUfiLukBBJOTwBY
NNTP-Posting-Host: 91.212.242.195
References: <0...@g...com>
<r345s9$8dq$1@dont-email.me>
<f...@g...com>
<r3489a$ph0$1@dont-email.me>
<1...@g...com>
<X...@1...0.0.1>
<e...@g...com>
<5e57d83a$0$551$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@g...com>
<5e57e47f$0$501$65785112@news.neostrada.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <6...@g...com>
Subject: Re: Wy się tutaj z jakąś fotowoltaika
From: Kris <k...@g...com>
Injection-Date: Fri, 28 Feb 2020 08:11:33 +0000
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Lines: 71
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:561384
[ ukryj nagłówki ]W dniu czwartek, 27 lutego 2020 16:47:13 UTC+1 użytkownik cef napisał:
> Nie wiem do czego można użyć jajka za 33g/szt :-)
Zapytaj tych co kupują.
> Ja kupuję od 80gr do 1,10zł/szt.
Więcej jak 1zł za szt jeszcze nie płaciłem a kupuje od lat dużo dużych, świeżych
jaj.Tak średnio 20 tygodniowo u nas schodzi
Ale nie twierdze że takich cen nie ma
> U nas z czasie smażenia ten olej się przypala,
> częściowo też "zabiera" go ciasto. Litr oleju na pewno nie wystarczyStarczył i nic
na to nie poradzę
> Piekarnia to pewnie smaży wielokrotnie na tym samym.
Ot to
> Mikserem?
No. Takim czyms podobnym
https://www.klinikaagd.pl/czesci-agd/%E2%9C%9A+Miesz
ak++ugniatak+do+ciasta+miksera+PRAWY+%7C+Zelmer-%7C0
;KL6814363/?gclid=EAIaIQobChMIr-Ga3-Tz5wIVwg8YCh0rTg
KXEAQYByABEgIZYfD_BwE
> Przy wyrabianiu ciasta to samego tłuczenia o stół było z pół
> godziny,
> a wczesniej to trzeba zarobić
Czy nie piszemy o czymś innym? Bo to nie ciasto drożdżowe czy na pizze żeby zarobić,
wyrabiać itp. Mieszasz, wałkujesz, wycinasz, smażysz.
Drożdżowe, na chleb, bułki czy pizze to faktycznie kilkadziesiąt minut wyrabiam
>Samo smażenie na dwóch patelniach tej
> partii trwało ponad godzinę - druga osoba w tym czasie wałkuje, ale to
> nie znaczy ze jest mniej godzin.
Tak pi razy drzwi ze 3 minuty 1 porcja na patelni się smaży. Z obracaniem liczę
> Pewnie Ci tak samo niedobre wyszły jak te ze sklepu. Grube, nie były
> kruche i przesączone przepalonym olejem.
A nie nie nie. Były cienkie, kruche i oleju nie naciągnęły. Nie pierwszy raz
robiłem;)
>
> Podkoloryzowałem specjalnie w drugą stronę, żeby pokazać przeciwny biegun.
> Tak prawdę mówiąc kupuję często sklepowe słodkości, ale chyba tylko raz
> czy dwa natrafiłem na wyrób, który nie odstawał od tego co się robi samemu.
Mam podobne obserwacje*
Nie tylko dla słodkości
Dla wędlin podobnie dlatego wędliny tez głównie sami robimy
Nie dotyczy jednej lokalnej malutkiej piekarni
Takich pysznych pączków jak oni tam pieką czy bułek nie udało mi się nigdy upiec.
Ale tam trzeba być przed 7 rano bo później to już pustki.
O 11 zresztą zamykają.
Następne wpisy z tego wątku
- 28.02.20 12:01 cef
- 28.02.20 14:32 Kris
- 28.02.20 17:24 Roman Tyczka
- 28.02.20 19:15 Robert Wańkowski
- 28.02.20 19:16 Robert Wańkowski
- 28.02.20 19:59 Budzik
- 28.02.20 20:05 Tomasz
- 28.02.20 20:16 Zenek Kapelinder
- 28.02.20 20:18 Mateusz Viste
- 28.02.20 20:19 Kris
- 28.02.20 20:22 Zenek Kapelinder
- 28.02.20 20:30 Kris
- 28.02.20 20:32 Kris
- 28.02.20 20:34 Robert Wańkowski
- 28.02.20 20:44 Mateusz Viste
Najnowsze wątki z tej grupy
- Wydajność klimy w obecnych temperaturach
- w Nowym Roku 2025r
- Blenda/ramka do kominka na zamówienie
- Co tam u Was
- Deweloper przegral w sadzie musi zwrócic pieniądze Posypia sie kolejne pozwy?
- Cicha noc...
- 9. Raport Totaliztyczny: Sprawa moich pomysłów na pracę doktorską które przekazałem PW, a które sprzedano do WB
- Problem z wilgotnością
- Pómpy ciepła darmo rozdajoo
- Rura kanalizacja konceptu Franke = problem
- ...a po nocy, przychodzi dzień...
- pierdolec na punkcie psa
- Przeróbka na zgrzewarkę "równoległą"
- Jak dobrze zrobić dach drewutni?
- Inteligentne oświetlenie schodów
Najnowsze wątki
- 2025-01-13 Wydajność klimy w obecnych temperaturach
- 2025-01-04 w Nowym Roku 2025r
- 2025-01-02 Blenda/ramka do kominka na zamówienie
- 2025-01-01 Co tam u Was
- 2024-12-28 Deweloper przegral w sadzie musi zwrócic pieniądze Posypia sie kolejne pozwy?
- 2024-12-24 Cicha noc...
- 2024-12-08 9. Raport Totaliztyczny: Sprawa moich pomysłów na pracę doktorską które przekazałem PW, a które sprzedano do WB
- 2024-12-05 Problem z wilgotnością
- 2024-11-29 Pómpy ciepła darmo rozdajoo
- 2024-11-24 Rura kanalizacja konceptu Franke = problem
- 2024-11-15 ...a po nocy, przychodzi dzień...
- 2024-11-09 pierdolec na punkcie psa
- 2024-10-18 Przeróbka na zgrzewarkę "równoległą"
- 2024-10-16 Jak dobrze zrobić dach drewutni?
- 2024-09-23 Inteligentne oświetlenie schodów