eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniedo rozpalania w piecu - jak to się zowie?Re: do rozpalania w piecu - jak to się zowie?
  • Data: 2011-05-05 19:26:17
    Temat: Re: do rozpalania w piecu - jak to się zowie?
    Od: "Bartek" <bk*n@v.atonet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    "identifikator: 20040501" <N...@g...pl> wrote:
    > wiem, że ostatnio pojawiły się w sprzedaży jakieś pastylki do rozpalania w
    > piecu (a raczej do rozpalania grila), czy Ktoś tu wie jak to się nazywa? bo
    > szukam na allegro, ale jakoś znaleźć nie mogę...

    Rozpałka, podpałka. Bardzo polecam. Do dostania w marketach budowlanych i w
    sezonie grillowym - spożywczych.
    Ja kupuję w składzie opału - wygląda jak prasowane trociny, mocno się kruszy i
    jest lekko wilgotna.
    Albo w markecie, wygląda jak tył płyty pilśniowej, ale jest znacznie grubsza.
    Nie kruszy się, fajnie się łamie.
    Kładę ciasno 2 rozpałki między 2 kostki brykietu, a na górę jedno małe polano.
    Podpalam i zamykam kominek, po 15 minutach dokładam większe polano a potem tylko
    pilnuję, żeby nie zgasło. W 90% przypadków wystarcza jedna zapałka.

    --
    Bartek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1