eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyile?Re: ile?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!feeder.erje.net!
    feeder.news-service.com!feeder2.cambriumusenet.nl!feed.tweaknews.nl!209.197.12.
    242.MISMATCH!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!u
    nt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.PO
    STED!not-for-mail
    From: "Panslavista" <p...@i...pl>
    Newsgroups: pl.rec.ogrody,pl.rec.dom
    References: <1...@c...googlegroups.com>
    <i83p4u$t7f$1@news.dialog.net.pl>
    <e...@d...googlegroups.com>
    <1...@l...googlegroups.com>
    Subject: Re: ile?
    Date: Fri, 1 Oct 2010 12:02:49 +0200
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5994
    X-RFC2646: Format=Flowed; Original
    Lines: 15
    Message-ID: <4ca5b1d8$0$22801$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 83.6.247.188
    X-Trace: 1285927384 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 22801 83.6.247.188:1229
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.ogrody:230433 pl.rec.dom:124231
    [ ukryj nagłówki ]

    "tofika" <e...@i...pl> wrote in message
    news:1dbcbd75-3d18-4afc-bbc8-380664449870@l6g2000yqb
    .googlegroups.com...

    Chcesz powiedzieć, że to było poważne pytanie do mnie?
    Wszystkie opieńki bez względu na zastosowanie blanszuje sie około 5 min
    od zagotowania. Tak obgotowane można wrzucić po odcieknięciu na masełko,
    posolić i usmażyć do chleba czy ziemniaków, można zrobić z sosem koperkowym,
    udusić z cebulką albo jak piszesz ukisić - układając w kamiennym garnku
    blaszkami do góry i soląc. Dobrze jest wtedy zalać odrobiną żywego i dobrego
    zakwasu z żurku , a nawet serwatki z kwaśnego (domowego) mleka, po to by
    dostarczyć bakterii kwasu mlekowego. Ukiszone gołąbki w chłodzie przestoją
    nawet rok, a zastosowanie jak wyżej, po opłukaniu z kwasu, można kiszone
    jeść prosto z garnka (słoika) bez dalszej obróbki.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1