eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyile?Re: ile?
  • Data: 2010-10-01 10:02:49
    Temat: Re: ile?
    Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    "tofika" <e...@i...pl> wrote in message
    news:1dbcbd75-3d18-4afc-bbc8-380664449870@l6g2000yqb
    .googlegroups.com...

    Chcesz powiedzieć, że to było poważne pytanie do mnie?
    Wszystkie opieńki bez względu na zastosowanie blanszuje sie około 5 min
    od zagotowania. Tak obgotowane można wrzucić po odcieknięciu na masełko,
    posolić i usmażyć do chleba czy ziemniaków, można zrobić z sosem koperkowym,
    udusić z cebulką albo jak piszesz ukisić - układając w kamiennym garnku
    blaszkami do góry i soląc. Dobrze jest wtedy zalać odrobiną żywego i dobrego
    zakwasu z żurku , a nawet serwatki z kwaśnego (domowego) mleka, po to by
    dostarczyć bakterii kwasu mlekowego. Ukiszone gołąbki w chłodzie przestoją
    nawet rok, a zastosowanie jak wyżej, po opłukaniu z kwasu, można kiszone
    jeść prosto z garnka (słoika) bez dalszej obróbki.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1