eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodykapusta kiszona a zielone liscieRe: kapusta kiszona a zielone liscie
  • Data: 2015-10-23 22:11:36
    Temat: Re: kapusta kiszona a zielone liscie
    Od: Krycha <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2015-10-23 o 18:47, Dirko pisze:
    > Użytkownik "Krycha" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
    > news:562950df$0$641$65785112@news.neostrada.pl...
    >
    >> Kupiłam siekaną kapustę do kiszenia i po dodaniu marchewki oraz soli,
    >> nie pachnie tak jak ta robiona przeze mnie w poprzednich latach.
    >>
    >> Właśnie zastanawiam sie nad wyrzuceniem i zrobieniem na nowo.
    >>
    > Hejka. My już drugi raz kupiliśmy dzisiaj szatkowaną kapustę bowiem
    > powoli zaczyna brakować nam sił żeby szarpać się z kapustą z grządki. Na
    > naszym rynku można kupić poszatkowaną kapustę w foliowych workach albo
    > wskazać główki kapusty, które na oczach nabywcy zostają poszatkowane
    > przez maszynę, którą dysponuje sprzedawca kapusty.
    > Praktycznie w naszym przypadku trudno było odróżnić w zeszłym roku
    > smaki zakiszonej kapusty z własnych zbiorów i kapusty z rynku.
    > Pozdrawiam konserwatywnie Ja...cki
    >
    > PS Źona nie dodaje marchwi do zakiszanej masy.

    Nie wyrzuciłam jednak. Dziś, po wczorajszym nakłuwaniu i odgazowaniu,
    ma lepszy zapach, a sąsiadka sprowadzona do oceny smaku powiedziała, że
    jest dobrze.

    Też dodaję marchewkę, aby potem zimą dodać tylko jabłko, cebulę, olej
    pieprz i cukier.

    U mnie na działce kapusta "wybrzydza", jest mała często popękana i
    zjadana przez gąsienice. Nie do jedzenia ;-), więc nie sadzę.

    Krycha.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1