eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domlepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)Re: lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)
  • Data: 2009-11-05 09:19:21
    Temat: Re: lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?)
    Od: Moorek <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    > - w kontekście bezpieczeństwa ( w sensie czy ufasz że sie nie zafajczy coś,
    > czy na pewno wyłączy - tego ci nikt rozsądny nie doradzi)

    O wiele bezpieczniejsza jest indukcja, nie ma tutaj elementów
    grzejnych jak w zwykłej kuchence które mogą zacząć się palić - poza
    tym jest zabezpieczenie temperaturowe bardzo ważne - nie przekroczy
    temp grzania powyżej chyba 240 stopni.
    Zostaw gar na indukcji na maximum włączony aż wszystko się wygotuje -
    indukcja się wyłączy.
    A na ceramice ?? Wszystko wyschnie a gar się spali, albo coś w
    pobliżu jeżeli będzie łatwopalne.

    > - w kontekście wykonania - ja używałam podobnej tylko bardziej badziewiastej
    > (Alaska, pół tej ceny) i wszystko zawsze grało (z wyjątkiem jednym - użycia
    > rzekomo żeliwnej patelni - error na kuchence i trzeba było jej prąd zabrać
    > żeby ją wyłączyć).

    Też codziennie używam alaskę.
    I to właśnie to zabezpieczenie temperaturowe ci się włączyło - ja też
    mam żeliwną patelnię i lubię podpiec mięsko - na niej najczęściej są
    błędy - gdyż palę to na najwyższym 10 stopniu.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1