eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieodkamieniacz do wężownicy/co › Re: odkamieniacz do wężownicy/co
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!feed.news.interia.pl!news.cyf-kr.edu
    .pl!mike!not-for-mail
    From: Adam Płaszczyca <t...@o...spamnie.org.pl>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: odkamieniacz do wężownicy/co
    Date: Fri, 9 Jan 2009 09:10:50 +0100
    Organization: Academic Computer Center CYFRONET AGH
    Lines: 20
    Sender: t...@m...oldfield.org.pl
    Message-ID: <10wnl0ljywh9c$.jnc7kit8r264$.dlg@40tude.net>
    References: <gk5ngr$rat$1@inews.gazeta.pl> <gk5qmv$8f6$1@atlantis.news.neostrada.pl>
    NNTP-Posting-Host: mike.oldfield.org.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: srv.cyf-kr.edu.pl 1231488421 31509 195.150.76.184 (9 Jan 2009 08:07:01 GMT)
    X-Complaints-To: n...@c...edu.pl
    NNTP-Posting-Date: Fri, 9 Jan 2009 08:07:01 +0000 (UTC)
    User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:344605
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia Thu, 8 Jan 2009 22:18:45 +0100, Jacek napisał(a):

    > Jeżeli zostaje 30-40 litrów wody to z odkamieniania nici, bo kwas się
    > zbytnio rozcienczy.

    To jedynie spowolni proces, ale go nie zatrzyma.

    > Spróbuj na początek ocet, ale woda musi być spuszczona.

    Nie musi. Jak dolejesz do 40 litrów wody litr stężonego kwasu solnego, to
    zmartwieniem będzie, żeby kwas nie przeżarł stali.

    Parę litrów octu też załatwi problem.

    --
    ___________ (R)
    /_ _______ Adam 'Trzypion' Płaszczyca (+48 502) 122688
    ___/ /_ ___ ul. Na Szaniec 23/70, 31-560 Kraków, (012) 3783198
    _______/ /_ Wywoływanie slajdów http://trzypion.pl/
    ___________/ GG: 3524356

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1