eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieRe: plastikowy zbiornik akumulacyjny do piecaRe: plastikowy zbiornik akumulacyjny do pieca
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!p
    ostnews.google.com!k22g2000yqh.googlegroups.com!not-for-mail
    From: mal <m...@g...com>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Subject: Re: plastikowy zbiornik akumulacyjny do pieca
    Date: Mon, 1 Nov 2010 07:05:46 -0700 (PDT)
    Organization: http://groups.google.com
    Lines: 29
    Message-ID: <9...@k...googlegroups.com>
    References: <f...@n...googlegroups.com>
    <1...@n...onet.pl>
    <4...@j...googlegroups.com>
    <iai1sr$9s9$1@news.onet.pl>
    NNTP-Posting-Host: 95.160.42.29
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    X-Trace: posting.google.com 1288620347 15817 127.0.0.1 (1 Nov 2010 14:05:47 GMT)
    X-Complaints-To: g...@g...com
    NNTP-Posting-Date: Mon, 1 Nov 2010 14:05:47 +0000 (UTC)
    Complaints-To: g...@g...com
    Injection-Info: k22g2000yqh.googlegroups.com; posting-host=95.160.42.29;
    posting-account=sIvEmQoAAABPuBSaBORM7wFbciB56EkT
    User-Agent: G2/1.0
    X-HTTP-UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.12)
    Gecko/20101026 Firefox/3.6.12,gzip(gfe)
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:408000
    [ ukryj nagłówki ]

    On 30 Paź, 22:15, "Plumpi" <p...@o...pl> wrote:

    > Ale i tu woda jest konserwowana - chlorem lub ozonem. :)

    Cokolwiek bym nie napisała nt. niekonserwowania wody butelkowanej - i
    tak mi nikt nie uwierzy, bo każdy 'wie lepiej'.
    Mnie chodzi tylko o tę jedną, jedyną, czystą (gazowaną lub nie),
    tłoczoną wprost do rozlewni znajdującej się przy ujęciu wody
    głębinowej. Tu mam doświadczenie i mogę gwarantować, że NIE JEST ta
    woda w żadnym razie konserwowana.
    Jest pakowana do butelek w sterylnych warunkach. Podlega rygorom
    kontroli sanitarnej na miejscu, na ujęciu, poprzez ciągłą/stałą
    analizę chemiczną.
    Bakteriologia jest sprawdzana także, ale tego nie da się robić w
    sposób ciągły (czas kontrolo bakteriologicznej to min.48 godz).
    W toku produkcji można jedynie kontrolować bieżąco utlenialność wody,
    co jest prostym wskaźnikiem ewentualnego zanieczyszczenia
    bakteriologicznego.

    Nie mam pojęcia co robią producenci z wodą 'smakową', tą z dodatkiem
    jakichś zapachów cytrynowych, malinowych itp. Dla mnie to świństwo i
    nie ma to już wiele wspólnego z wodą. Jest produktem marketingowym dla
    fitness-idiotów.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1