eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domtermomix vs kohersen › Re: termomix vs kohersen
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!.PO
    STED!not-for-mail
    From: "Marek Dyjor" <m...@p...onet.pl>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: termomix vs kohersen
    Date: Wed, 2 Feb 2011 23:25:49 +0100
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 25
    Message-ID: <iiclls$ovl$1@news.onet.pl>
    References: <4d3cc410$1@news.home.net.pl>
    <4d4741a2$0$2490$65785112@news.neostrada.pl>
    <jcfnpvdahl0i$.19jj8a076dlx5$.dlg@40tude.net>
    <r...@4...com>
    <1...@4...net> <iibvuc$m83$1@news.onet.pl>
    <1q98i6oq61px$.afhjcjyxt66s$.dlg@40tude.net>
    NNTP-Posting-Host: lzu117.internetdsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1296685564 25589 95.50.150.117 (2 Feb 2011 22:26:04 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Wed, 2 Feb 2011 22:26:04 +0000 (UTC)
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5994
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:128039
    [ ukryj nagłówki ]

    Ikselka wrote:
    > Dnia Wed, 2 Feb 2011 17:14:53 +0100, Marek Dyjor napisał(a):
    >
    >> Ikselka wrote:
    >>>> zgadzam się z taką tezą. Z tą różnicą, że ja akurat placki
    >>>> ziemniaczane z Thermomixa wprost uwielbiam :)
    >>>>
    >>>
    >>> Rozdrabniam ziemniaki w sokowirówce i wlewam sok z powrotem, a smażę
    >>> na patelni. Pyszne są.
    >>> Za często ich nie robię, więc na nic mi wszelkie inne machiny. A
    >>> gdzieżbym ja to wszystko trzymała? - nie cierpię trzymania urządzeń
    >>> kuchennych na wierzchu, moja kuchnia tego nie znosi, jest w stylu
    >>> retro-rustykalnie-sentymentalnie-nostalgicznie-zacof
    anym :-P
    >>
    >>
    >> ziemniaki do placków muszą być tarte na drobnej tarce, tak aby miały
    >> długie włókna, wtedy sie łądnie trzymają :)
    >
    > No własnie moja sokowirówka takie robi. I nie odwirowuje zbyt
    > idealnie. A długość włókien wg mnie nie ma znaczenia, moze tylko dla
    > wyglądu. Dla "trzymania się" ma znaczenie jajko i mąka.

    możan dać mniej mąki a placek jest delikatniejszy i sie trzyma

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1