eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domWypiekacz do chleba zuzycie pradu
Ilość wypowiedzi w tym wątku: 23

  • 21. Data: 2010-10-12 18:31:06
    Temat: Re: Wypiekacz do chleba zuzycie pradu
    Od: ZS <a...@w...pl>

    W dniu 2010-10-12 16:59, Mamut pisze:
    > ałą moc i niedopiekanie chleba od gory, jest
    > tylko jedno mieszadło, a największym problemem jest niedopracowane
    > zamknięcie które hałasuje podczas mieszania.
    > Polecicie coś lepszego w niewiele wiekszej cenie?

    Ja pół roku miałem taki z tesco za 80zł i świetnie się sprawdzał ale
    zachęcony kupiłem w lidlu za 139zł z dwoma mieszadłami. Rożnicy w
    chlebie nie widać tylko kształt mi bardziej odpowiada bo podłużny i
    większe chleby można piec. Od góry i jeden i drugi opieka jak nie zrobie
    za dużego. Musi mieć od góry obieg powietrza wtedy upiecze. Pewnie takie
    z grzałką od góry byłby najlepsze ale to przerost chyba formy nad
    treścią jeżeli kosztują więcej niż 300zł. Ja zacząłem piec na zakwasie,
    ewentualnie troszeczkę drożdży aby lepiej wyrósł. Dzięki temu chleb w
    ogóle się nie kruszy:) (te na drożdżach bardzo mi się kruszyły nawet po
    2 dniach. W smaku też ten z zakwasu lepszy jedynie nieraz za mało
    wyrośnie, ale daję na wszelki wypadek 1/10 kostki drożdży i wtedy nie ma
    problemu.


  • 22. Data: 2010-10-15 07:29:42
    Temat: Re: Wypiekacz do chleba zuzycie pradu
    Od: Quetz <q...@g...com>

    Witam!
    Ja używam (będzie już ze 60 upieczonych bochenków). Moulinex 1650W.
    Dwie grzałki, dwa mieszadła. Żadnych problemów technicznych dotychczas
    nie stwierdziłem, równo wymieszane i upieczone. Rusztu do bagietek nie
    używałem, więc nie wiem, czy przydatne. Misę myje się poniżej minuty.
    Niestety cena około 400zł. Niemniej jednak polecam


  • 23. Data: 2010-10-16 01:41:41
    Temat: Re: Wypiekacz do chleba zuzycie pradu
    Od: "kogutek" <k...@o...pl>

    > a kilka pytań odnośnie opiekaczy:
    > - czy smak takiego chleba nie odbiega znacząco od takiego z piekarni,
    > chodzi mi o to czy nie jest to bardziej ciasto drożdżowe z piekarnika?
    > - jak ze swieżoscią? ile dni po wypieku nadaje sie do spożycia?
    > - czy na zakwasie taki chleb to już smakowo jak z piekarni? taki
    > zakwas można kupić czy trzeba robić samemu?
    > -jaki model wypiekacza polecacie. Na aukcjach popularny jest
    > wymieniony wyżej model Zelmera. Warto?
    > Czy lepiej kupić wypiekacz z jednym mieszadłem czy dwoma? podobno jest
    > jakiś problem z odklejaniem i wyrywaniem wypieku z tych mieszadeł
    > czasem...
    >
    Zanim kupisz wypiekacz czy jak to się nazywa. Kup w markecie gotową mieszankę do
    chleba. Rozrabia się mikserem i piecze w piekarniku. Są z różnymi dodatkami w
    stylu papryka, dynia czy słonecznik. Sprawdzisz na żywym organizmie czy dobre.
    Piekę z gotowych mieszanek i na razie nie myślę tego zmieniać. Jedyna zauważalna
    wada to jak dla mnie za mało słonecznika albo dyni. Do paprykowego dorzucam
    suszonych pomidorów. Na razie nie pakuję się w maszynkę. miskę od miksera dobrze
    się myje w zmywarce. Piekę w elektrycznym opiekaczu. Tak z 10 minut mi zajmuje
    zrobienie dwóch bochenków po 70 deko. Drożdży nie czuć i w niczym nie przypomina
    cista. To zwyczajny ciemny chleb, na dodatek smaczny.

    --
    Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


Szukaj w grupach

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1