-
1. Data: 2009-10-30 15:45:22
Temat: GRYPA
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Ali-Oli pomaga na powikłania grypowe!
1 główka czosnku
1-2 całe świeże jajka
szczypta soli
Szklanka oliwy lub oleju.
Zmiksować. Zażywać 3 do 4 x 1 łyżeczkę od herbaty dziennie.
Nie zwiększać dawki - czosnek jest trujący!!!
Ten przepis z 2 - 4 ząbkami czosnku to wspaniały sos do kurczaka pieczonego
i innych mięs.
-
2. Data: 2009-10-30 20:03:28
Temat: Re: GRYPA
Od: "SJS" <s...@w...pl>
> Nie zwiększać dawki - czosnek jest trujący!!!
no popatrz a jakoś nie szkodzi temu narodowi co ma ponad 4500 lat historii
SJS
-
3. Data: 2009-10-30 20:35:49
Temat: Re: GRYPA
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
"SJS" <s...@w...pl> wrote in message
news:hcfgqh$1qc$1@inews.gazeta.pl...
>
>
>
> > Nie zwiększać dawki - czosnek jest trujący!!!
>
> no popatrz a jakoś nie szkodzi temu narodowi co ma ponad 4500 lat
historii
> SJS
Ech, chodzi o dawki... Nie tylko oni jedzą czosnek. Ale ja się przytrułem...
-
4. Data: 2009-10-30 20:59:20
Temat: Re: GRYPA
Od: Michal Misiurewicz <m...@g...com>
Prawusek wrote:
> Ech, chodzi o dawki... Nie tylko oni jedzą czosnek. Ale ja się przytrułem...
Czym popijałeś? :-)
Pozdrowienia,
Michał
-
5. Data: 2009-10-30 21:53:13
Temat: Re: GRYPA
Od: XL <i...@g...pl>
Dnia Fri, 30 Oct 2009 21:35:49 +0100, Prawusek napisał(a):
> "SJS" <s...@w...pl> wrote in message
> news:hcfgqh$1qc$1@inews.gazeta.pl...
>>
>>
>>
>>> Nie zwiększać dawki - czosnek jest trujący!!!
>>
>> no popatrz a jakoś nie szkodzi temu narodowi co ma ponad 4500 lat
> historii
>> SJS
>
> Ech, chodzi o dawki... Nie tylko oni jedzą czosnek. Ale ja się przytrułem...
Zrobiłam niedawno masło czosnkowe - dałam duuużo czosnku i mało masła,
efekt - postanowiliśmy z mężem, że jeśli dożyjemy do rana, to już więcej
nie zjemy masła czosnkowego ;-PPP
--
Ikselka.
-
6. Data: 2009-10-30 22:39:44
Temat: Re: GRYPA
Od: "SJS" <s...@w...pl>
> Zrobiłam niedawno masło czosnkowe - dałam duuużo czosnku i mało masła,
> efekt - postanowiliśmy z mężem, że jeśli dożyjemy do rana, to już więcej
> nie zjemy masła czosnkowego ;-PPP
no widzisz, no widzisz - ile rozumu daje czosnek
SJS .
-
7. Data: 2009-10-31 00:24:48
Temat: Re: GRYPA
Od: "Moon" <m...@y...com>
Prawusek wrote:
> Szklanka oliwy lub oleju.
>
> Ten przepis z 2 - 4 ząbkami czosnku to wspaniały sos do kurczaka
> pieczonego i innych mięs.
SZKLANKA oleju?
to chyba przepis na szybki zawał, a nie na kurczaka?
moon
-
8. Data: 2009-10-31 01:55:03
Temat: Re: GRYPA
Od: XL <i...@g...pl>
Dnia Sat, 31 Oct 2009 01:24:48 +0100, Moon napisał(a):
> Prawusek wrote:
> > Szklanka oliwy lub oleju.
> >
>> Ten przepis z 2 - 4 ząbkami czosnku to wspaniały sos do kurczaka
>> pieczonego i innych mięs.
>
> SZKLANKA oleju?
> to chyba przepis na szybki zawał, a nie na kurczaka?
>
Dlaczego? Nigdy nie robiłeś majonezu? Olej świetnie emulguje z jajami.
Poza tym nie masz wypijać wszystkiego, lecz "Zażywać 3 do 4 x 1 łyżeczkę od
herbaty dziennie."
--
Ikselka.
-
9. Data: 2009-10-31 04:01:01
Temat: Re: GRYPA
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
"Michal Misiurewicz" <m...@g...com> wrote in message
news:4aeb53a7$0$5089$9a6e19ea@unlimited.newshosting.
com...
> Prawusek wrote:
>
> > Ech, chodzi o dawki... Nie tylko oni jedzą czosnek. Ale ja się
przytrułem...
>
> Czym popijałeś? :-)
>
> Pozdrowienia,
> Michał
Po co? Przecież to majonez i chodzi o to, aby go nie spłukiwać.
-
10. Data: 2009-10-31 07:51:34
Temat: Re: GRYPA
Od: "johnny" <j...@p...pl>
> > Szklanka oliwy lub oleju.
> >
>> Ten przepis z 2 - 4 ząbkami czosnku to wspaniały sos do kurczaka
>> pieczonego i innych mięs.
> SZKLANKA oleju?
> to chyba przepis na szybki zawał, a nie na kurczaka?
Eeeeeee tam. Wszystko zależy od kurczaka. Ty myślisz, że jak ktoś ma nick
XL, to zadowoli się kurczakiem eską? ;-)
Zdroofka Johnny