eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieBentonit › Re: Bentonit
  • Data: 2009-05-19 13:50:41
    Temat: Re: Bentonit
    Od: Krzemo <p...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On 19 Maj, 12:18, "Marcin" <m...@p...fm> wrote:
    > > Najczęściej przyczyną mętności są garbniki. Klaruje się przez dodanie
    > > białka kurzego.

    Przy jabłkach mentość powodują pektyny (białka), więc nie rób jaj ...
    ;-)

    > > rzadko kto robi) to klarujemy garbnikami np. bardzo silną esencją
    > > herbacianą.
    Co zmieni niewątpliwie smak wina ...
    ;-)

    > > Zasada jest prosta - nie trzymamy owoców i miąższu w
    > > baniaku dłużej, niz miesiąc, góra dwa, potem obowiązkowo zlewamy.
    > > Warto tez poeksperymentować nalewając trochę wina do wysokiej menzurki
    > > ewentualnie szklanki i próbowac różnych sposobów klarowania zanim wleje
    > > się środek do całej objętości.

    Popieram.

    > Dzięki za odpowiedź.
    > Widzę, że też zajmujesz się wytwarzaniem wina :) Ja jak na razie amatorsko
    > od 3 lat, ale cieszy efekt końcowy!

    "Efekt końcowy" zależy od spożycia (ilości)... czasem cieszy czasem
    zupełnie na odwrót ....
    :-))))))))))))

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1