eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieBimber machen › Re: Bimber machen
  • Data: 2020-01-06 11:49:28
    Temat: Re: Bimber machen
    Od: collie <c...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 6.01.2020 o 10:10, Marek pisze:

    > Musisz brać do fermentacji glukozę (fruktozę), a nie cukier i destylować 2-3 razy.
    > Ważne: 1.destylacja przy zaw. 15-20% alk.
    > 2.destylacja przy zaw. 60-70% alk.
    > Wtedy wypedzasz największą ilość fuzli.

    Whisky dlatego jest whisky, bo ma fuzle, rum dlatego
    jest rumem, bo ma fuzle, koniak dlatego jest koniakiem,
    bo ma fuzle. Fuzle fuzlom nierówne, ale gdyby nie te
    swoiste w każdym przypadku fuzle, to wydestylowany
    pińcet razy produkt byłby tylko rozcieńczonym wodą
    spirytusem etylowym, bez względu na to z czego byłby
    wypędzony.

    A jak już pędzić, to nie z cukru, ale tak jak w Łącku
    i okolicy - ze śliwek. I bez wielkich nakładów na super
    aparaturę, otrzymamy własną 70-procentową śliwowicę
    paschalną, czyli czysty cud-miód eko-bimber. Choć bez
    certyfikatu rabina.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1