eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyDo winiarzyRe: Do winiarzy
  • Data: 2009-11-07 13:40:56
    Temat: Re: Do winiarzy
    Od: DJ <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On 2009-11-07 08:51:22 +0100, "mirzan" <l...@o...pl> said:

    >> Witam,
    >> kupiłem ostatnio pirosiarczyn sodu w opakowaniu 100g i potrzebuje
    >> odmierzyć 3g. Dokładność wagi kuchennej pozostawia wiele do życzenia i
    >> zastanawiam się, jak to zrozbić (bez kupowania nowej wagi). Może macie,
    >> znacie jakieś sposoby?
    >
    > Do mokrej butli sypnij łyżeczkę,bez ważenia,zatkaj korkiem i będzie dobrze.
    > Do wina lepiej nie dawać,alkohl sam konserwuje.

    Jeżeli jest mocne, owszem.
    Przy słabszym już nie.

    > Jeśli wino ma wady,to najlepiej

    Niekoniecznie musi mieć od razu wady. Siarkowanie się stosuje w całym
    procesie, począwszy od tłoczenia, na butelkowaniu kończąc. Oczywiście w
    odpowiednich dla każdego etapu stężeniach.

    --
    DJ

    PS. przy odpisywaniu na priv usun antyspamowy wpis z adresu

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1