eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyDo winiarzy › Re: Do winiarzy
  • Data: 2009-11-07 18:35:03
    Temat: Re: Do winiarzy
    Od: Ap3k <...@...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On Sat, 07 Nov 2009 18:48:23 +0100
    "mirzan" <l...@o...pl> wrote:


    > No no,wiemy o czym piszemy? Łyżeczkę ma sypnąć do pustej butli,celem
    > odkażenia.

    Czy w poscie barbakana bylo o odkazaniu butli? On chce po prostu
    odmierzyc 3 gramy, nie powiedzial w jakim celu.

    > Wino z myszką da się oddestylować i produkt jest jadalny,nawet bardzo.
    > Aby wino zaoctowało się,to trzeba być niezłym magikiem,zatykać chyba
    > skarpetą a nie korkiem.

    Wbrew pozorom zaooctowac wino nie jest tak trudno. Zagrozona
    jest na przyklad produkcja na wieksza skale, tutaj o zakazenie moszczu
    bakteriami octowymi jest dosc latwo, dlatego tez kadzie odkaza sie
    dwutlenkiem siarki.

    > Po to się robi wina w domu,aby nie pić siarkowanych.

    ROTFL! Nawet nie wiesz, jak bardzo sie mylisz. Wiekszosc
    zaawansowanych domowych winarzy siarkuje wino. No
    chyba ze mowisz o tych winkach domowych, czyli 18% i balling 25 -
    "slodkie i aby w leb pizgalo".


    > Jeśli
    > lubisz,Twoja sprawa.

    Bardzo lubie siarkowane wina! Nawet nie wiesz jak! Co wiecej, cholernie
    ciezko jest kupic niesiarkowane wina.


    > Na ogół ludzie unikają siarkowanych,

    LOL! Wiesz, ja mowiac o winach, mowie o winach, nie o kwasach z
    nocnego. Piles kiedys wino, takie z winogron, nie "arizonke"?

    > Pozdrawiam Fachurę.

    :-D

    P.S. Idz do sklepu z winami, wez sobie pare win,
    nawet tych z gornej polki i przeczytaj, co jest napisane z tylu na
    etykietce.

    --
    PRecz

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1