eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyDo winiarzyRe: Do winiarzy
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
    From: Ap3k <...@...pl>
    Newsgroups: pl.rec.ogrody
    Subject: Re: Do winiarzy
    Date: Tue, 10 Nov 2009 16:43:49 +0100
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 33
    Message-ID: <2...@...pl>
    References: <hdbrpt$8h6$1@news.dialog.net.pl>
    <1...@n...onet.pl>
    NNTP-Posting-Host: staticline50243.toya.net.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    X-Trace: news.onet.pl 1257867821 26211 77.237.0.244 (10 Nov 2009 15:43:41 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Tue, 10 Nov 2009 15:43:41 +0000 (UTC)
    X-Newsreader: Sylpheed 2.6.0 (GTK+ 2.10.14; i686-pc-mingw32)
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.ogrody:227225
    [ ukryj nagłówki ]

    On Tue, 10 Nov 2009 16:14:44 +0100
    "mirzan" <l...@o...pl> wrote:

    > > A siarkowanie w procesie, jeszcze przed zabutelkowaniem? Podczas
    > > tłoczenia? Podczas fermentacji, obciągów. Jak zapobiegać
    > > utlenianiu? Strącaniu barwnika z win czerwonych?
    >
    > Przenysłowa technologia produkcji wina,do domowej Sztuki tworzenia
    > wina, pasuje jak młotek do otwierania szampana.

    procesy zachodzace w winie w duzych winiarniach i w domowym zaciszu w
    balonie sa bardzo podobne. Roznice sa w skali i w niektorych
    czynnosciach, ktore stosuja winiarze z wielkich winnic, aby uzyskac
    dobry produkt. I smiem
    twierdzic, ze najgorsze beaujolais to wielkie wino, w porownaniu z twoim
    produktem, czyli najpewniej "slodkim i w leb pizgajacym" wincem, podanym
    w plastikowej butelce, pite od razu po czesciowym sklarowaniu... I po
    twoich opisach produkcji tego gowna smiesz jeszcze porownywac produkcje
    przemyslowa wina do mlotka.

    > Prędzej się abstynentowi czerwone krwinki wytrącą niż barwnik przy
    > obciąganiu czterdziestki.[butli]

    LOL! gowno wiesz a sie odzywasz, "winiarzu" z jednym balonem.

    > Pozdrawiam.Mirzan.Ubawiony fachowością.

    Ty nawet nie wiesz, jak sie ja z ciebie smieje, "enologu" od siedmiu
    bolesci...

    --
    PRecz

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1