eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.ogrodyDo winiarzy › Re: Do winiarzy
  • Data: 2009-11-10 15:43:49
    Temat: Re: Do winiarzy
    Od: Ap3k <...@...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On Tue, 10 Nov 2009 16:14:44 +0100
    "mirzan" <l...@o...pl> wrote:

    > > A siarkowanie w procesie, jeszcze przed zabutelkowaniem? Podczas
    > > tłoczenia? Podczas fermentacji, obciągów. Jak zapobiegać
    > > utlenianiu? Strącaniu barwnika z win czerwonych?
    >
    > Przenysłowa technologia produkcji wina,do domowej Sztuki tworzenia
    > wina, pasuje jak młotek do otwierania szampana.

    procesy zachodzace w winie w duzych winiarniach i w domowym zaciszu w
    balonie sa bardzo podobne. Roznice sa w skali i w niektorych
    czynnosciach, ktore stosuja winiarze z wielkich winnic, aby uzyskac
    dobry produkt. I smiem
    twierdzic, ze najgorsze beaujolais to wielkie wino, w porownaniu z twoim
    produktem, czyli najpewniej "slodkim i w leb pizgajacym" wincem, podanym
    w plastikowej butelce, pite od razu po czesciowym sklarowaniu... I po
    twoich opisach produkcji tego gowna smiesz jeszcze porownywac produkcje
    przemyslowa wina do mlotka.

    > Prędzej się abstynentowi czerwone krwinki wytrącą niż barwnik przy
    > obciąganiu czterdziestki.[butli]

    LOL! gowno wiesz a sie odzywasz, "winiarzu" z jednym balonem.

    > Pozdrawiam.Mirzan.Ubawiony fachowością.

    Ty nawet nie wiesz, jak sie ja z ciebie smieje, "enologu" od siedmiu
    bolesci...

    --
    PRecz

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1