eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieGaz z butli do kuchni a zima.Re: Gaz z butli do kuchni a zima.
  • Data: 2019-11-19 22:52:51
    Temat: Re: Gaz z butli do kuchni a zima.
    Od: Andrzej S <a...@e...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2019-11-19 20:56, Zenek Kapelinder pisze:
    > Na takie warunki i mieszaniny gazów są specjalne butle.
    Są to butle syfonowe. Ciągną ciekły gaz z dna butli.

    Ostatnio robiłem eksperymenty. Butla położona na boku,
    temperatura ~ +5 stC. Butla pełna wiec wylot zanurzony w ciekłym gazie.
    Po godzinie pobierania gazu cały kurek i reduktor pokryte szronem
    (rozprężanie adiabatyczne jak rozumiem), palniki ledwie palą.
    Pobieranie nieodparowanej, standardowej mieszanki prop + but i liczenie
    na odparowanie w wężu działa znacznie gorzej niż z butli stojącej.

    Skłaniam się do owijania butli poduszką elektryczną.

    pozdr
    --
    A S

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1