eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieKosa - pomocy!Re: Kosa - pomocy!
  • X-Received: by 10.49.133.201 with SMTP id pe9mr204160qeb.6.1377513447617; Mon, 26 Aug
    2013 03:37:27 -0700 (PDT)
    X-Received: by 10.49.133.201 with SMTP id pe9mr204160qeb.6.1377513447617; Mon, 26 Aug
    2013 03:37:27 -0700 (PDT)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
    atman.pl!goblin2!goblin.stu.neva.ru!news.etla.org!usenet.blueworldhosting.com!f
    eeder02.blueworldhosting.com!border4.nntp.dca.giganews.com!border2.nntp.dca.gig
    anews.com!nntp.giganews.com!q10no900489qai.0!news-out.google.com!he10ni3465qab.
    0!nntp.google.com!fx3no4813985qab.0!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googl
    egroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Mon, 26 Aug 2013 03:37:27 -0700 (PDT)
    In-Reply-To: <9...@g...com>
    Complaints-To: g...@g...com
    Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=193.109.244.28;
    posting-account=jnRHMAoAAACB5EawItMhNTZMy_yOF2XE
    NNTP-Posting-Host: 193.109.244.28
    References: <9...@g...com>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <c...@g...com>
    Subject: Re: Kosa - pomocy!
    From: s...@g...com
    Injection-Date: Mon, 26 Aug 2013 10:37:27 +0000
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Lines: 26
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:473405
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu piątek, 9 sierpnia 2013 19:15:53 UTC+2 użytkownik Lisciasty napisał:
    > Klepałem ze 2 godziny i w końcu wyklepałem. Naostrzyłem chyba też dobrze. Technikę
    mam gównianą bo ostatnio kosiłem z 15 lat temu, ale idzie mi wyjątkowo topornie. Jaka
    jest wydajność na godzinę w miarę kumatego kosiarza?
    >
    > Czy ostrze powinno być sklepane na papier, czy jakąś tam grubość musi mieć?
    >
    > Jaki powinien być rozstaw rąk? Trzymadła mam regulowane :>
    >
    >
    >
    > L.

    Sklepać trzeba cienko. Na samym ostrzu cienko. Dalej może być jak wyjdzie. Zazwyczaj
    sie klepie równomierny klin. Ale jak nie ma czasu to wystarczy tylko ostrze.
    Istotne jest aby ostrze nie było proste.
    Ma byc pofalowane i w kierunku góra-dół jak i wgłąb ostrza. Dzięki temu lepiej sie
    zagłębia w łodygi.

    Kosi sie "stycznie" o tym często instrukcje nie mówią. Nie bierze sie za dużo na
    zamach. Akurat tyle ile się daje uciagnąć bez spowolnienia ruchu.
    W praktyce jest to jakieś 5-10-15cm.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1