eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieOkap blatowy ciag dalszy. › Re: Okap blatowy ciag dalszy.
  • X-Received: by 10.140.16.200 with SMTP id 66mr277qgb.35.1417262851620; Sat, 29 Nov
    2014 04:07:31 -0800 (PST)
    X-Received: by 10.140.16.200 with SMTP id 66mr277qgb.35.1417262851620; Sat, 29 Nov
    2014 04:07:31 -0800 (PST)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!
    h15no2173050igd.0!news-out.google.com!m4ni588qag.1!nntp.google.com!s7no2832757q
    ap.1!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Sat, 29 Nov 2014 04:07:31 -0800 (PST)
    In-Reply-To: <5479b048$0$2152$65785112@news.neostrada.pl>
    Complaints-To: g...@g...com
    Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=46.215.43.85;
    posting-account=jmWuLQoAAAD_7xU8nbXPQEEQ7Esfm5bO
    NNTP-Posting-Host: 46.215.43.85
    References: <m59oro$6t7$1@node2.news.atman.pl>
    <a...@g...com>
    <7...@g...com>
    <m5ar2e$qej$1@dont-email.me>
    <d...@g...com>
    <5479b048$0$2152$65785112@news.neostrada.pl>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <d...@g...com>
    Subject: Re: Okap blatowy ciag dalszy.
    From: "Slavo BezOkapu.pl" <s...@g...com>
    Injection-Date: Sat, 29 Nov 2014 12:07:31 +0000
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:494145
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu sobota, 29 listopada 2014 12:39:25 UTC+1 użytkownik Uzytkownik napisał:
    > W dniu 2014-11-28 23:21, Slavo BezOkapu.pl pisze:
    >
    > > Tak. BORA się nie brudzi i nic się nie zatrze, bo nic się nie rusza.
    >
    > Dlaczego kłamiesz?
    > Przecież rusza się klapka, a także rusza się wyjmowalny filtr. Jak nie
    > będą systematycznie wyjmowane i czyszczone, włącznie z wewnętrznymi
    > powierzchniami i prowadnicami to tak się zasyfi, że będzie problem
    > wyjąć. Zwłaszcza jak coś wykipi i wleci do środka to trzeba natychmiast
    > przerwać gotowanie, bo w przeciwnym wypadku przyschnie i trudno będzie
    > wyjąć filtr.

    Fajnie teoretyzujesz.


    > https://www.youtube.com/watch?v=ZijYK5pTCM0
    > Jak dla mnie to przestałeś byś wiarygodnym sprzedawcą i robisz bardzo
    > złą opinię wyciągom Bora.

    Bo się nie przejmuję twoimi zmyśleniami? Trudno :)


    >
    > Poza tym spójrzmy na ten film:
    > https://www.youtube.com/watch?v=IPaJGPJScws
    > Otwieranie klapki odbywa się całkowicie ręcznie. Klapka upierdolona jest
    > tłuszczem i kropelkami gotowanych potraw. Przez to wymaga czyszczenia po
    > każdym użyciu.
    > A już sobie wyobrażam jak wyjąć do mycia tą okrągłą kratkę, upierdoloną
    > tłuszczem i wyślizgującą się z rąk. Może trzeba podważać nożem? A może
    > jest do tego jakiś haczyk lub klucz?
    > Zauważmy jak się to wkłada: https://www.youtube.com/watch?v=LUFBbyvScI4
    > Nie dość, że trzeba wcisnąć to jeszcze obrócić, żeby coś tam się
    > zablokowało. Aby wyciągnąć trzeba obrócić w przeciwną stronę i się
    > pierdolić np. podważając nożem, aby wyjąć, bo nie ma za co złapać.
    >
    > Jak więc widzisz ta super, kosmiczna konstrukcja musi zostać jeszcze
    > dopracowana, bo póki co to więcej z tym pierdolenia się jak z
    > tradycyjnym okapem, który raz na jakiś czas wystarczy przetrzeć
    > ściereczką i raz na jakiś czas odpiąć filtr tłuszczowy do umycia.

    Jak myślisz, dlaczego filtr w okapie wystarcza czyścic raz na kwartał? :)


    >
    > Co do wymiarów:
    > http://www.bildhochladen.de/images/2014/11/29/Prospe
    ktBORA01.jpg
    > Jak więc widać meble muszą być przystosowane do tego wyciągu.

    Meble kuchenne zawsze są budowane tak, aby zabudować w nich urządzenia kuchenne.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1