eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePłyta indukcyjnaRe: Płyta indukcyjna
  • Data: 2010-11-04 13:03:24
    Temat: Re: Płyta indukcyjna
    Od: Kadar <o...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    - w restauracjach w kuchniach uzywa sie tylko
    > prawdziwego ognia! Na szczescie nie jestem kucharzem i bede mial

    W restauracjach praktycznie ognia sie nie gasi. Tam jest taki przerob,
    ze nie ma na to nawet czasu, inaczej trzeba by zatrudnic kogos
    dodatkowo kto latlby tylko i zapalal gaz. Gdyby tak podtrzymywano
    (ogien) temperature elektrycznie to przecietnie zarabiajacego nie stac
    byloby na placki ziemniaczane a coz dopiero na normalny 3 daniowy
    obiad z przystawkami.
    To po pierwsze a po secundo wszyscy kucharze nauczyli sie gotowac na
    ogniu i przepisy (te prawdziwe) sa dostosowane do warunkow ogniowych
    dlatego gdyby zmienili na indukcyjne wszyscy kucharze musieliby sie
    uczyc gotowac od poczatku.
    Zauwaz, ze jakos kuchni weglowych juz nikt nie uzywa a jeszce nie tak
    dawno slyszalem od kogos, ze nie ma to jak potrawy gotowane na weglu i
    drewnie.

    > indukcje (narazie uzytkuje elektryczna ceramike i wkurza mnie
    > bezwladnosc :)
    > Adam Sz.

    A garnki masz? Podobno njalepsze to te od Solingena za 15k PLN. a jak
    sioe dorzuci kilka niezbednych nie z kompletu to wymieniasz nowa
    kuchnie na komplet garnkow i dopiero wtedy mozesz gotowac :-)

    Pozdrawiam
    KADAR

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1