eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePłyta indukcyjnaRe: Płyta indukcyjna
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!n
    peer03.iad.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!feed-me.highwinds-media
    .com!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-0
    2.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not
    -for-mail
    From: "Jan Werbinski" <jaś@tralala.bez.maj.la>
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    References: <iatfmr$ib9$1@news.onet.pl>
    <0...@f...googlegroups.com>
    <0...@s...googlegroups.com>
    <iau657$f68$1@mx1.internetia.pl> <iavths$i1d$5@news.task.gda.pl>
    <4cd50a8c$0$27046$65785112@news.neostrada.pl> <ib4lnb$68f$1@news.onet.pl>
    <4cd5f666$0$21004$65785112@news.neostrada.pl> <ib4up1$pm6$1@news.onet.pl>
    In-Reply-To: <ib4up1$pm6$1@news.onet.pl>
    Subject: Re: Płyta indukcyjna
    Date: Sun, 7 Nov 2010 11:28:29 +0100
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6001.18416
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6001.18483
    Lines: 60
    Message-ID: <4cd67f59$0$22794$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 80.55.84.154
    X-Trace: 1289125721 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 22794 80.55.84.154:37963
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:408739
    [ ukryj nagłówki ]

    Użytkownik "Maniek4" <r...@l...pl> napisał w wiadomości
    news:ib4up1$pm6$1@news.onet.pl...
    >
    > Użytkownik "Jan Werbinski" <jaś@tralala.bez.maj.la> napisał w wiadomości
    > news:4cd5f666$0$21004
    >
    >>>> Indukcja daje większą kontrolę i moc.
    >>>
    >>> Indukcja kontrole daje co najwyzej taka sama i to tez nie podstawowe
    >>> modele.
    >>
    >> Indukcja Alaska z Makro kupiona za 150, obecnie ok 80 zł. Timer,
    >> utrzymywanie temperatury, zabezpieczenia. Moc nie pamiętam, ale chyba 1,5
    >> lub 2kW. Precyzyjnie utrzymuje moc. Trzeba ją wyczuć.
    >
    > I to ma byc lepsze od manualnej, plynnej regulacji mocy? Ile to ma stopni
    > regulacji 7, 9? Gazu nie musisz wyczuwac. Te tanie modele mozna sobie,
    > nawet

    12 stopni. Problem był na małej mocy, gdzie faktycznie była za mała
    podziałka. Moja nowa Teka nie ma już tego problemu i w 14 ustawieniach
    większość jest właśnie na małą moc. Tak małe są różnice, że ciężko je
    odróżnić. Najczęściej korzystam tylko z parzystych.

    > gotowalem kiedys na czyms takim. Wyczuc to malo powiedziane, zwlaszcza
    > gotujac ziemniaki ktore jak by nie patrzyl troche sie pienia w czasie
    > gotowania. Dobry komfort gwarantuja dobre plyty, ale niestety nie kosztuja
    > 80zl. Porownywanie regulacji do gazu to strzal kula w plot. Tajmer i

    Kosztują prawie tyle samo co inne płyty.

    > zabezpieczenia to tez juz zadne nie wiadomo co.

    Timer jak dla mnie to obowiązkowe wyposażenie. Gdyby był dostępny od zawsze,
    to wielu pożarów by wogóle nie było.

    > Sam chwale sobie indukcje, ale indukcja indukcji nie rowna i o tym tez
    > warto pamietac.

    Dałem przykład kuchenki za 80 zł, żeby pokazać że to nie jest jakaś
    kosmiczna technika.

    > Dla mnie indukcja poza oczywista zaleta czyszczenia to rowniez czesc blatu
    > roboczego bez wystajacych palnikow. Mozliwosc zastosowania jakiego sie
    > chce okapu i brak lepiacych nalotow na meblach, nie musze sie nachlac zeby
    > ustawic wlasciwa moc na podstawie obserwacji plomienia i garow nie musze
    > brac przez szmate. Ale regulacja mocy moze byc co najwyzej podobna do
    > gazu.

    Może masz przyzwyczajenia? Powtórzę, że np Teka ma ustawienie "lo", potem od
    1 do 12 i "P". Na razie używam parzystych, bo mam ją dopiero parę miesiecy.
    Wg mnie stopni regulacji jest zbyt dużo. Najczęściej używam P do
    zagotowania, a potem 6-12. Poniżej 6 zmiany są tak płynne i niewielkie, że
    trudno je wyczuć.

    --
    Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
    Prywatna http://www.janwer.com/
    Nasza siec http://www.fredry.net/

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1