eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePłyta indukcyjnaRe: Płyta indukcyjna
  • Data: 2013-11-06 10:29:15
    Temat: Re: Płyta indukcyjna
    Od: slavo65 <s...@g...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu środa, 6 listopada 2013 09:38:33 UTC+1 użytkownik m...@g...com napisał:

    > >1. Para sama z siebie podnosi się 1 m/s
    >
    >
    >
    > Przy gotowaniu dodatkowym czynnikiem wznoszącym jest prąd gorącego powietrza
    >
    > więc informację o wznoszeniu się "sama z siebie" można wsadzić w buty.
    >
    >
    >
    > >2. Ten prąd powietrza zabiera to co ma zabrać już w obrębie garnków a nie
    >
    > >co najmniej prawie metr nad nimi lub jeszcze wyżej, czyli wystarczy
    >
    > >wydmuchać 400 m3, aby mieć ten >sam efekt, co inne dają radę przy 1000 m3.
    >
    >
    >
    > Bzdura. Jeśli mamy konkretną ilość pary do wciągnięcia, to nie licz
    >
    > objętości powietrza wokół garnków. Para samoistnie unosi się do góry
    >
    > wspomagana dodatkowo prądem gorącego powietrza, dociera do okapu i tam jest
    >
    > tylko zasysana. Jeżeli okap jest bez wspomagania elektrycznego m czyli
    >
    > pracuje tylko grawitacyjnie to cała para zostanie wciągnięta.
    >
    >
    >
    > >3. Zabieranie tylko 400 m3 oszczędza energię, bo okap-wyciąg ma wyciągnąć
    >
    > >zapachy/tłuszcz a nie wentylować całego mieszkania, wydmuchując z niego
    >
    > >drogo ogrzane >powietrze.
    >
    >
    >
    > Bzdura.
    >
    > Podczas gotowania na małym ogniu, kiedy pary tworzy się znikoma ilość,
    >
    > tradydyjny okap wyłączam całkowicie i wciąga wszystko grawitacyjnie nie
    >
    > zużywając wogóle prądu.
    >
    >
    >
    > >4. BORA różni się od innych blatowych wyciągów, że nie zajmuje całej dolnej
    >
    > >szafki, można tam umieszczać prawie normalnie lub całkiem normalnie
    >
    > >szuflady.
    >
    >
    >
    > Kłamiesz. Różni się drobnymi szczegółami a przykładem jest seria bora basic.
    >
    >
    >
    > >5. Zabieranie oparów już przy garnkach powoduje, że:
    >
    > >- nie latają po kuchni i nie osiadają na meblach i ubraniach
    >
    >
    >
    > Ten sam efekt ludzkośc uzyskuje tradycyjnym okapem wymyślonym już ze 2
    >
    > tysiące lat temu.
    >
    >
    >
    > > - osoba przygotowująca jedzenie na przyjęcie nie musi się przebierać po
    >
    > > gotowaniu
    >
    >
    >
    > Jak wyżej.
    >
    >
    >
    > >- osobie w okularach nie parują one w w czasie pochylania się nad kuchnią
    >
    >
    >
    > No dobra, mamy zaletę.
    >
    >
    >
    > >- nie grożą guzy z powodu szybkiego pochylenia się nad garnkami
    >
    >
    >
    > Że co???
    >
    >
    >
    > 6. Silnik wyciągu znajduje się w najgorszym wypadku zabudowany pod blatem
    >
    > (Basic) lub w cokole kuchni (reszta oferty)
    >
    >
    >
    > No sam widzisz. jak nałgałeś w punkcie 4.
    >
    >
    >
    > > a czasem jest montowany również pod sufitem w piwnicy,
    >
    >
    >
    > A jak nie mam piwnicy???
    >
    >
    >
    > > dzięki czemu jest dożo ciszej, niż mając standardowy okap i jego silnik na
    >
    > > wysokości głowy.
    >
    >
    >
    > Sranie w banie. Słyszałeś coś o wentylatorach kanałowych?
    >
    >
    >
    > 7. Wszystkie elementy wyciągu mające styczność z parą i tłuszczem można w
    >
    > ciągu jednej chwili wkładać do zmywarki w celu ich umycia- nie do porównania
    >
    > z czyszczeniem standardowego okapu.
    >
    >
    >
    > Na początku dyskusji była to tylko mała blaszka (nie płyta, tak twierdziłeś)
    >
    > A teraz są to już "wszystkie elementy"
    >
    >
    >
    > >8. Wszystko co w BORA wygląda jak ze stali jest rzeczywiście ze stali. Nie
    >
    > >ma aluminium lub powlekanego plastyku.
    >
    >
    >
    > Wszystko co w moim okapie wygląda jak ze stali jest rzewczywiście ze stali,
    >
    > aluminium nie stosuje się u tego producenta jak i wielu innych od lat, także
    >
    > powlekanego plastiku.
    >
    >
    >
    >
    >
    > >9. Brak konieczności wieszania okapu powoduje, że ma się całkowitą swobodę
    >
    > >w planowaniu miejsca do gotowania. Kuchnia może być przy oknie, pod skosem
    >
    > >dachowym, na środku holu.
    >
    >
    >
    > Zapomniałeś dodać, w saunie, w WC, za telewizorem.
    >
    > Tak się składa, że kuchnia ma swoje specyficzne zadanie w domu i obecność
    >
    > okapu w niej tak samo jak lodówki czy zmywarki w niczym jej nie ujmuje.
    >
    > A ty na siłę wciskasz że jest inaczej.
    >
    >
    >
    > >10. Bogata, większa niż u konkurencji oferta płyt grzewczych (różne
    >
    > >indukcje, różne ceramiki, gaz, grill, wok).
    >
    >
    >
    > Do tradycyjnego okapu mam 1000x większy i tańszy wybór. Założysz się?

    Sugeruję ci wizyte u psychologa, który powinien chyba pomóc w zmaganiu się z coraz
    bardziej otaczającą rzeczywistością.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1