eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.rec.domPłyty elektryczne na 230VRe: Płyty elektryczne na 230V
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: KJ Siła Słów <K...@n...com>
    Newsgroups: pl.rec.dom
    Subject: Re: Płyty elektryczne na 230V
    Date: Tue, 30 Aug 2011 13:31:31 +0200
    Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
    Lines: 18
    Message-ID: <j3ihmv$glq$1@inews.gazeta.pl>
    References: <j2pc5r$af1$1@inews.gazeta.pl>
    NNTP-Posting-Host: 91.198.145.1
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1314703903 17082 91.198.145.1 (30 Aug 2011 11:31:43 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Tue, 30 Aug 2011 11:31:43 +0000 (UTC)
    X-User: killjohn
    In-Reply-To: <j2pc5r$af1$1@inews.gazeta.pl>
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.20) Gecko/20110804
    Thunderbird/3.1.12
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:130739
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2011-08-21 00:23, Raf pisze:
    > Hej
    >
    > Czy plyty elektryczne do kuchni (standard na 4 garnki), zwykla grzewcza (nie
    > indukcja) bedzie bez problemu dzialac na 230V (bez "sily")?
    >
    > Jakie sa wady takiego rozwiazania?

    Że jak Ci wypadnie akurat ta faza to jesz zimne (ale jak w 3-fazowej
    wypadnie akurat ta faza co zasila sterowanie to tez jesz zimne :-) )

    Ból jest grubości kabla i w tym że to i tak powinien być wydzielony
    obwód pod kuchenkę na tablicy i tak.

    I jeśli jeszcze masz możliwość to posłuchaj mnie i kup indukcję - ma
    wszystkie zalety elektrycznej a szybkość reakcji jak gaz.

    KJ

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1