eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePrąd od 19/10/2021 › Re: Prąd od 19/10/2021
  • X-Received: by 2002:a05:620a:ce5:: with SMTP id c5mr7114207qkj.285.1636809889928;
    Sat, 13 Nov 2021 05:24:49 -0800 (PST)
    X-Received: by 2002:a05:620a:ce5:: with SMTP id c5mr7114207qkj.285.1636809889928;
    Sat, 13 Nov 2021 05:24:49 -0800 (PST)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.man.lodz.pl!newsfeed.pionier.net.p
    l!3.eu.feeder.erje.net!2.eu.feeder.erje.net!feeder.erje.net!newsreader4.netcolo
    gne.de!news.netcologne.de!peer01.ams1!peer.ams1.xlned.com!news.xlned.com!peer03
    .iad!feed-me.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!news-out.google.com!n
    ntp.google.com!postnews.google.com!google-groups.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.misc.budowanie
    Date: Sat, 13 Nov 2021 05:24:49 -0800 (PST)
    In-Reply-To: <smoa2h$na$1@dont-email.me>
    Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=88.135.178.238;
    posting-account=TLUElgoAAADDTmlbJ6QaE_TrVIRPlJSK
    NNTP-Posting-Host: 88.135.178.238
    References: <618d7705$0$530$65785112@news.neostrada.pl> <smoa2h$na$1@dont-email.me>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <5...@g...com>
    Subject: Re: Prąd od 19/10/2021
    From: WS <L...@c...pl>
    Injection-Date: Sat, 13 Nov 2021 13:24:50 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    X-Received-Bytes: 2002
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.budowanie:578090
    [ ukryj nagłówki ]

    sobota, 13 listopada 2021 o 13:12:03 UTC+1 Mateusz Bogusz napisał(a):
    > Jak chce zagotować wodę (w tym na zupę czy dla gotowania czegoś), to
    > nadal używam czajnika elektrycznego (sprawność 99%) - zagotowuje i
    > przelewam do garnka.

    w sumie też tak robię, ale bardziej ze względu na czas... tak jest szybciej
    zazwyczaj (np. na makaron) nastawiam troche w garze + full czajnik i gotuje się
    równolegle ;)

    ale nie do zup, bo praktycznie zawsze robię je na mięsie, a żeby powstał dobry wywar
    musi być wrzucone do zimnej wody i powoli podgrzewane!
    chyba, że celem jest uzyskanie perfekcyjnego mięsa gotowanego, to oczywiście zalanie
    wrzątkiem, ale wywar będzie b.kiepski...

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1