eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowaniePrzecinarka do glazuryRe: Przecinarka do glazury
  • Data: 2012-01-12 08:13:34
    Temat: Re: Przecinarka do glazury
    Od: Rick <r...@...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On Wed, 11 Jan 2012 12:10:31 +0100
    "4CX250" <t...@p...ornet.pl> wrote:

    > Użytkownik "ptoki" <s...@g...com> napisał w wiadomości
    > news:9ac85150-8978-41e3-a0a5-191ee2d96fa4@i6g2000vbk
    .googlegroups.com...
    >
    > >Trzeba nalac tylko tyle aby czubek tarczy sie zanurzal w wodzie. Wtedy
    > >tarcza bedzie tylko troche chlapac a jesli przecinarka ma oslone nad
    > >tarcza to nie bedzie chlapac po calym pokoju.
    > >Najlepiej ja ustawic na zewnatrz tak aby chlapala na trawnik...
    >
    > Ja mam dorobioną do wanienki w wywierconym otworze taką cieńką rureczkę i
    > podłączam do niej wąż ogrodowy. Rureczka przyklejona została klejem na
    > gorąco. Na kranie na ścianie ustawiam taki przepływ wody że tylko kapie z
    > tej rureczki. W boku tej wanienki wywierciłem na pewnej wysokości dziurkę
    > jako przelew. W ten sposób tarcza tylko częścią ścierną zanurzona jest w
    > wodzie i nie chlapie tak strasznie. Ale tnę i tak zawsze na podwórku.
    >
    > >Ciecie na sucho powoduje zuzywanie sie tarczy ale moze tez zaskutkowac
    > >wiekszym wykruszaniem sie cietej plytki.
    >
    > Zdarzyło mi się na początku że zbyt sucha tarcza nagrzała się zbytnio i
    > dosłownie w ułamku sekundy zwichrowała się co spowodowało natychmiastowe
    > pęknięcie płytki. Bywało też że zbyt ostra jazda na sucho powodowała
    > nagrzewanie się samej płytki w miejscu cięcia i też pękało. Woda jest więc
    > konieczna i należy zadbać aby cały czas tarcza była nią zwilżana.
    >
    > Marek
    >
    Dziękuję kolegom za informacje.
    Pozdrawiam.
    Rick

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1