eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieRum a marynarzeRe: Rum a marynarze
  • Data: 2009-10-19 19:08:39
    Temat: Re: Rum a marynarze
    Od: "T.M.F." <t...@n...mp.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    >>> p.s. warto sie zastanowić jak to możliwe że te wszystkie wody mineralne
    >>> się nie psują, czyli jak zostały zakonserwowane:O)
    >>
    >> Nie ma w nich bakterii to jak sie maja psuc?
    >
    > skoro nie ma to co się z nimi stało?:O)

    A co sie mialo z nimi stac? Wody mineralne to albo wody oligocenskie,
    gdzie bakterie wyginely tysiace lat temu, bo z czego mialy pod ziemia
    zyc, albo woda czysta z dodatkiem soli mineralnych. W kazdym przypadku
    bakterie 1) nie maja skad sie tam wziasc, 2) z samych soli mineralnych
    nie wyzyja. Chyba, ze ci tam glony wyrosna.

    >
    >> Po otwarciu i owszem, trzeba je zuzyc szybko.
    >
    > nieprawda, sprawdzone doświadczalnie:O)

    Znaczy jak? Wypiles i wyzyles, czy zrobiles ilosciowe posiewy bakterii?

    --
    Inteligentny dom - http://idom.wizzard.one.pl
    http://idom.sourceforge.net/
    Teraz takze forum dyskusyjne
    Zobacz, wyslij uwagi, dolacz do projektu.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1