eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plNieruchomościGrupypl.misc.budowanieSztuka łączenia blatów kuchennychRe: Sztuka łączenia blatów kuchennych
  • Data: 2020-10-20 12:44:33
    Temat: Re: Sztuka łączenia blatów kuchennych
    Od: Marek <f...@f...com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On Tue, 20 Oct 2020 11:38:57 +0200, Kadar
    Oszmiański<o...@g...com> wrote:
    > zadrapanie lub odprysk lakieru i już po zabezpieczeniu. Nie
    > upilnujesz,
    > żeby wody na blacie nie było.

    No i to powinno być głównym założeniem konstrukcji. Skoro nie da się
    upilnować, to konstrukcja _musi_ być odpowiednio wodoodporna.
    Pozostawienie surowych krawędzi cięcia "zlepionych" tylko silikonem
    to jakiś absurd dla mnie. Nawet w meblu "pokojowym" bałbym się zrobić
    coś takiego a co dopiero w meblu roboczym w kuchni narażonym co
    chwila na wilgoć.
    Płaszczyzny cięcia powinny być odpowiednio zaimpregnowane i
    zabezpieczone przed wnikaniem wilgoci. Ja rozumiem że nie da się tego
    zrobić by było trwałe na wieki, ale na pewno odpowiednie
    zabezpieczenie zmniejszyłoby prawdopodobieństwo wystąpienia
    uszkodzenia w tak krótkim czasie.
    Wszystkie krawędzie blatu zabezpieczone fabrycznie jakoś nie mają
    problemu z kontaktem z wodą. Kompletnie nie rozumiem czemu wykonawca
    odstawia taką lipę biorąc tak kosmiczną kasę.
    Normalnie nie wierzę, że takie łączenie blatów jest stałą praktyką
    fachowców.

    --
    Marek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1